Wijk bij Duurstede

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Utrecht

Advertentie

Wijk bij Duurstede - Ontdek de historie van Dorestad

Een rijk verleden vindt u in Wijk bij Duurstede. Wijk bij Duurstede was een belangrijke handelsplaats waar later de Romeinen hun stempel op hebben gedrukt. De handelsplaats had vroeger de naam Dorestad. Pas honderden jaren later werd de stad officieel Wijk bij Duurstede genoemd. In het centrum van de stad kunt u nog steeds opgravingen bezichtigen van de oude stad. U vindt de mooiste bevindingen in Museum Dorestad. Naast Museum Dorestad kunt u een bezoek brengen aan een oude kasteelruïne. De ruïne wordt Kasteel Duurstede genoemd en stamt uit 1270. Het kasteel laat een stukje van de oude rijkdom van de stad zien. Daarnaast zijn er nog verschillende andere monumenten in de stad te vinden. Zoals het oude stadhuis en de molen Rijn & lek.

Blik op Wijk bij DuurstedeDe historische binnenstad trekt jaarlijks verschillende toeristen naar de stad. Vooral cultuurliefhebbers trekken er op zondag graag op uit. De VVV verzorgt in het weekend verschillende stadswandelingen. U kunt zelf ook deelnemen aan een zelfstandige stadswandeling. Voor de echte cultuur liefhebbers is er ook een wandeling langs verschillende beelden. Dit wordt de speciale beeldenroute genoemd. U kunt eventueel terecht langs de VVV voor meer informatie over deze wandelingen. Wijk bij Duurstede is gelegen langs de rivier de Lek. Langs de Lek is ruimte voor verschillende watersporten. Bij Wijk bij Duurste kunt u ook aanleggen met uw boot. U bent welkom omKerktoren Wijk bij Duurstede meerdere nachten door te brengen in de haven. Eventueel kunt u ook een vaartocht maken over de Lek. U kunt dit doen met de Kotter UK 39. Als u liever zelf de omgeving ontdekt dan kunt u een kano huren. Met een kano kunt u een route maken door Cothen en langs kasteel Sandenburg. Watersporten zijn er genoeg in de omgeving van Wijk bij Duurstede.

Het authentieke centrum van Wijk bij Duurstede is erg gezellig om in te winkelen. Er is een gevarieerd aanbod van verschillende winkeltjes. Bekende kasteel Wijk bij Duurstedewinkelketens zijn aanwezig, maar ook winkels met streekproducten en dagverse zaken. Groente en fruit wordt vaak rechtstreeks verkocht uit de nabijgelegen fruit tuinen. De meeste winkels zijn gevestigd in monumentale panden. Dit geeft de winkels een unieke uitstraling en zo wordt het nog leuker om hier een middagje te gaan winkelen. Nog een groot pluspunt aan Wijk bij Duurstede is dat u gratis kunt parkeren in het centrum. Iedere vrijdagavond is er koopavond in Wijk bij Duurstede en de 1ste zondag van de maand is het koopzondag. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het historische centrum van de stad.

Maak uw verblijf helemaal het einde met een overnachting in het centrum van de stad. In het stad kunt u ook uitstekend dineren zodat u heerlijk tot

Molen van Wijk bij Duurstederust komt. Vergeet niet om tijdens een zonnige zondag een prachtige fietsroute af te leggen. In het centrum van de stad heeft u de mogelijkheid om eenvoudig een fiets te huren. Zorg ervoor dat uw verblijf in Wijk bij Duurstede helemaal af is en u alle activiteiten intens beleeft heeft. Alleen dan kunt u zeggen dat u in Wijk bij Duurstede geweest bent.