Vlissingen

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Zeeland

Advertentie

Vlissingen – mooiste boulevard van Nederland

Vlissingen is gelegen aan de Westerschelde en heeft hierdoor al een unieke uitstraling. De mooiste plekjes van de stad ontdekt u al snel met een wandeling door de stad. Telkens weer zult u verbaasd zijn van de prachtige omgeving in Zeeland. Uiteraard kunt u heerlijk even gaan uitwaaien bij de Westerschelde als u genoeg gezien heeft. In de binnenstad van Vlissingen maakt u kennis met de verschillende monumenten in de stad. De stad bevat ruim 300 bezienswaardigheden, waardoor het altijd erg druk in de stad is tijdens de wereld monumentendag. Enkele monumenten van de stad behoren tot de Top 50 mooiste monumenten van Nederland. Een wandeling maken door de stad is dus zeker weten zeer indrukwekkend.

Vlissingen GevangentorenEén van de prachtigste monumenten van Vlissingen is de Gevangentoren. De Gevangentoren is overgebleven uit de 15e eeuw. In 1960 is de toren volledig gerestaureerd en terug gekeerd in de oude staat. In het oude monument is een restaurant gevestigd waar u uniek kunt dineren. Nog een bijzonder monument is de Oranjetoren. Dit is de enige molen die zo dicht bij de zee staat in Nederland. De molen is gelegen in de Westerschelde straat langs de Westerschelde. In de muur van de molen is een kogel gevestigd. De kogel is nog over van de beschieting van de Engelse vloot in 1809. Vlissingen is gelegen langs de Zeeuwse kust. Dit betekend dat u naast de historische binnenstad kunt genieten van het strand. De boulevard langs Haven Vlissingenhet strand van Vlissingen staat bekend als één van de mooiste boulevards van Nederland. Vanaf de boulevard heeft u een uitzicht op de scheepsvaart. De meeste toeristen vinden het geweldig om vanuit het strand te kijken naar de schepen. U kunt zo heerlijk ontspannen en u heeft tegelijkertijd iets om te zien. De inwoners van Vlissingen genieten dagelijks van het mooie uitzicht langs de boulevard. De grootste Vlissinger allertijden heeft aan de boulevard ook zijn standbeeld gevestigd. Dit is Michiel de Ruyter en de Boulevard is ook naar hem vernoemd.

Plein in VlissingenAls u meer te weten wilt komen over schepen dan kunt u een bezoek brengen aan het Arsenaal. In het Arsenaal maakt u kennis met alles dat te maken heeft met schepen. Ontmoet echte piraten of sta oog in oog met een haai. Het Arsenaal is niet alleen leuk voor ouders, maar ook voor kinderen. In Het Arsenaal zijn namelijk verschillende piraten attracties die de kinderen uren zoet houden. Na afloop kunt u heerlijk dineren in ’t Vooronder. In Vlissingen is genoeg te beleven en te zien. Een dag vermaken kan eenvoudig zijn, maar eigenlijk heeft u tijd tekort. Als u echt alles van Vlissingen wilt zien dan kunt u het beste een weekend of midweek verblijven. Boulevard van VlissingenVanuit Vlissingen kunt u nog meer plekjes in Zeeland ontdekken. Zo heeft u altijd iets te doen tijdens uw verblijf in één van de mooiste provincies van Nederland. Nog een fijn pluspunt is dat in Vlissingen vaker de zon schijnt dan in andere plaatsen in Nederland. Dit is natuurlijk mooi meegenomen tijdens uw verblijf in Vlissingen.