Vakantie in Nederland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieDierentuinen en pretparken net over de grens in Duitsland

In NaturZoo Rheine (40 kilometer van Oldenzaal) loop je door de leefgebieden van zowel exotische als inheemse dieren. Veel van de circa 100 diersoorten leven er (bijna) helemaal vrij. In de kinderboerderij kun je geiten en konijnen aaien en speciaal verstrekt voer geven. Honden mogen aangelijnd mee naar binnen.

Tierpark Nordhorn

Familiedierentuin Tierpark Nordhorn (tegen de grens, 10 kilometer van Denekamp) heeft een demonstratiebijenhuis en een show-voederkeuken waar je de werkzaamheden voor het voeren van de dieren kunt bekijken en je van alles kunt leren over voedsel en spijsvertering via informatieborden (ook Nederlandstalig) en leerspelletjes. Er zijn verschillende rondleidingen en kijkjes achter de schermen te boeken, en er vinden diverse activiteiten plaats in samenwerking met (cultuur)historische verenigingen en dergelijke. Honden aangelijnd welkom.

Wildpark Gangelt

Wildpark Gangelt (tegen de grens, 5 kilometer van Sittard) heeft tot doel Europese soorten in hun natuurlijke omgeving te laten zien. Het neemt deel aan fokprogramma's waarbij bedreigde dieren in het wild uitgezet worden. Op 50 hectare huisvest het park zo'n 30 soorten. Klein dus, maar de zeer bescheiden prijzen zijn er ook naar. Er is een roofvogelshow. Behalve bij de roofvogels mogen honden aangelijnd naar binnen.

Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar (veertig kilometer van Nijmegen) is gevestigd in de nooit gebruikte energiecentrale Kalkar. Het attractiepark heet Kernie's Familiepark. Eten en drinken is inbegrepen in de entreeprijs. Van doolhof en echoland (in de koeltoren) voor de kleintjes tot kartbaan en klimwand. Ruim 40 attracties.

Phantasialand

Phantasialand in Brühl (tegen Keulen, 80 kilometer van Heerlen) is één van de bekendere attractieparken van Europa met ruim 40 attracties, waar vanaf het jaar 2000 flink is bijgebouwd. Het park biedt onder andere een aantal achtbanen, waterattracties en diverse shows voor alle leeftijden, van stunts tot Afrikaanse zang en dans en kindertheater. Iets goedkoper dan Movie Park.

Movie Park Germany

Movie Park Germany in Bottrop (80 kilometer van Venlo) is opgezet rondom de filmwereld. Je kunt er de Teenage Mutant Ninja Turtles ontmoeten, actie meebeleven in de stuntshow of vliegen in de Avatar Air Glider (zweefmolenattractie waarin je ligt). Verschillende achtbanen, vrije val-attracties van 60 meter voor durfals en 4 meter voor de wat jongere bezoekers. Prijzen op Eftelingniveau, online tickets aanzienlijk goedkoper. Blinde en rolstoelafhankelijke bezoekers gratis.

Irrland

Irrland (Kevelaer-Twisteden, tegen de grens, 20 kilometer van Venray) combineert dierentuin en attractiepark: het is een boerderij-belevenisoase voor het hele gezin. Op 30 hectare kun je onder andere spelen in het hooi, helpen met koeien melken, zwemmen in maïs, spelen in een echt vliegtuig of van de 18 meter hoge glijbanen. Er zijn boerderijdieren, maar ook ringstaartmaki's, leguanen, papegaaien, wasberen en prairiehondjes. Barbecues staan gratis tot je beschikking.