Weekendje weg

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieEen weekend weg in eigen land

Even er lekker tussenuit met z’n twee of de hele familie is een ideale manier om weer nieuwe energie op te doen. We willen onze vrije tijd zo optimaal mogelijk benutten dus de reisafstanden moeten eigen niet al te lang duren. In dat opzicht leent Nederland zich als land perfect voor een weekendje weg. Binnen een paar uur rijden reis je van noord naar zuid en van oost naar west. Het maakt dus niet waar je woont, binnen maximaal 3,5 uur is de ander kant van Nederland te bereiken. Dat is voordeel van het wonen in een klein land. De reisafstanden zijn te overzien, ook met kinderen. Hieronder volgen een aantal tips voor een leuk weekendje weg in eigen land.

Weekendje aan zee

Als het mooie weer er weer aan zit te komen dan begint de kust al snel te prikkelen. Lekkere lange strandwandelingen maken of heerlijk van een drankje genieten op één van de boulevards langs de kust. Nederland grenst aan de zee dus kustlijn en strand is er genoeg, en er zijn verschillende mogelijkheden om hiervan te genieten. Er zijn natuurlijk over bekende badplaatsen als Scheveningen of Noordwijk. Deze plaatsen worden in de zomermaanden druk bezocht. Houd u van rust dan zijn er andere plaatsen waar u beter heen kunt gaan. Voor veel mensen is zeeland nog onontdekt terwijl het hier heerlijk toeven is. In Schouwen Duivenland is het lekker uitwaaien en kan men in de kleine vissersstadjes terecht voor nostalgie en gezelligheid. Het ligt voor sommigen in een uithoek maar zoals gezegd, de reisafstanden zijn te doen.

Weekend in een leuke stad

Nederland heeft verschillende grote steden waar u heerlijk kunt winkelen en genieten van cultuur en geschiedenis. Het meest bekend is een weekend naar Amsterdam. Aan een weekend heeft u dan eigenlijk nog niet genoeg om alle hoogtepunten te zien. Ook steden als Groningen, Den Bosch, Den Haag, Utrecht en Maastricht zijn aanraders om eens te bezoeken. Alle steden hebben voldoende leuke hotels om het weekend door te brengen. Vaak zijn er speciale weekendarrangementen te boeken, vaak ook nog tegen aantrekkelijke actietarieven. Even wat speurwerk doen levert vaak al aardig wat tips en ideeën op.

Weekend op de Veluwe

Nederland heeft verschillende natuurgebieden die u kunt ontdekken tijdens een weekendje weg. Er zijn verschillende hotels en vakantieparken te vinden midden in onze Nederlandse natuur. Een aanrader is de Veluwe in Gelderland. De Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden in ons land en is populair bij vakantievierders die van rust en natuur houden. Het natuurgebied is uitstekend geschrikt om een boswandeling te maken of te fietsen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook wellnessparken te vinden en accommodaties waar u heerlijk in kunt ontspannen tijdens uw bezoek aan de Veluwe. De Veluwe ligt centraal in Nederland. Binnen een mum van tijd bent u ook zo in Amsterdam als het moet. Een ideale uitvalsbasis om andere leuke plaatsen in Nederland te bezoeken.

Droomweekend voor kids

De droom van de meeste kinderen is om een weekend te verblijven in een pretpark. Overdag kunnen de kinderen heerlijk genieten van alle attracties en s ‘avonds overnacht u met ze vlak bij het pretpark. Het fijne van een overnachting is dat uw kinderen de volgende dag gewoon nog een keer hun lievelingspretpark kunnen bezoeken. Er zijn een aantal pretparken die de mogelijkheid bieden tot het boeken van een weekendwegarrangement.
Een voorbeeld is de Efteling. Hier kan worden verbleven in het Eftelinghotel of in vakantiepark Bosrijk. Overdag en s’avonds is de toegang tot het park vrij. Andere pretparken met overnachtingsmogelijkheden zijn Duinrell en Attractiepark Slagharen.