Stedentrips Nederland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieEen stedentrip in eigen land

Een stedentrip staat vaak bovenaan het verlanglijstje van favoriete vakantiebezigheden. Het is leuk om een stad te bezoeken en te ontdekken. Nederland kent tal van historische steden welke een bezoek meer dan waard is. Vaak kiezen we voor een stedentrip een stad uit in het buitenland. Maar het kan stukken voordeliger zijn om binnen de landsgrenzen een leuke stad uit te zoeken. Voordeliger omdat de reisafstanden en de verblijfskosten gunstiger zijn dan de bekende europese steden. Een aantal steden zijn hier op een rijtje gezet die absoluut de moeite waard zijn voor een stedentrip.

Breng een bezoek aan onze hoofdstad Amsterdam

Vele toeristen brengen jaarlijks een bezoek aan onze bruisende hoofdstad Amsterdam. In Amsterdam is er altijd wel iets te beleven. Het maakt niet uit wanneer u er komt de stad bruist iedere dag. Als u een bezoek brengt aan Amsterdam dan kunt u dit niet doen zonder te gaan winkelen. In het centrum zijn honderden winkels waar u uitgebreid kunt gaan winkelen. Op loopafstand van het centrum is de bekende Kalverstraat te vinden en rondom de Dam zijn nog veel meer winkels te vinden. Als u een bezoek brengt aan Oud-Zuid dan brengt u een bezoek aan het chique gedeelte van de stad waaronder de beroemde P.C. Hooftstraat waar u eventueel bekende Nederlanders kunt spotten. Bezienswaardigheden zijn er ook genoeg te vinden in onze hoofdstad. Breng een bezoek aan het Rijksmuseum om de Nederlandse kunstgeschiedenis te leren kennen. Of misschien wel één van de populairste bezienswaardigheden het Anne Frank Huis. Kortom Amsterdam heeft voldoende bezienswaardigheden om hier naar toe te gaan voor een stedentrip in ons eigen land.

Uit langs de kust in Scheveningen

De beroemdste badplaats van ons land is Scheveningen. De badplaats is uitstekend geschrikt voor een echte stedentrip. Naast het wandelen over het strand of de pier is een bezoek aan het oude winkelcentrum de Passage een andere bezienswaardigheid. In Scheveningen is verder bijvoorbeeld Sea Life gevestigd. In Sea Life leert u de onderwaterwereld van Scheveningen kennen. Op de grens van Scheveningen en Den Haag is Madurodam te vinden. In Madurodam ziet u Nederland als mininatuurland. Heel Nederland is nagebouwd alleen vijfentwintig keer kleiner dan in het echt. Scheveningen heeft voldoende mogelijkheden om de tijd door te brengen in leent zich goed voor een lang weekend weg.

Bezoek de havenstad van Nederland, Rotterdam

Tijdens een stedentrip in Nederland kan de havenstad Rotterdam absoluut niet ontbreken aan een bezoek. De stad leeft met water en heeft veel te bieden aan haar bezoekers. Langs het water heeft de havenstad een prachtige skyline met veel hoogbouw en prachtige architectuur. Rotterdam is hiermee de enige stad met hoogbouw in Nederland waardoor de stad prima als een stedentrip tussen London, Parijs en Frankfurt past. Als u dol bent op winkelen dan is Rotterdam een prima winkelstad. De bekende winkelstraat van Rotterdam is de Koopgoot. Hier zijn verschillende passages met winkels te vinden waar u uzelf prima een dag lang kunt vermaken. Het uitgaansleven van Rotterdam is ook zeer uitgebreid. In de stad kunt u een bezoek brengen aan gigantische bioscopen zoals de Kuip. Of een theater voorstelling bezoeken in het Nieuwe Luxor Theater. Voor ieder wat wils is er wat te vinden in de grootste havenstad van Nederland.

Regeringsstad Den Haag

De stad van ons parlement en van waaruit ons land geregeerd wordt is Den Haag. Maar in Den Haag is nog veel meer te beleven voor een echte stedentrip. De stad ligt niet alleen vlak bij Scheveningen, maar wordt ook wel de jazzstad genoemd. Jazz liefhebbers komen hier al jarenlang naartoe om te genieten van jazz muziek. Maar naast het genieten van muziek zijn er ook voldoende bezienswaardigheden in Den Haag te vinden. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Het Binnenhof. Het Binnenhof is het centrum van de Nederlandse politiek en het plein staat boordevol oude gebouwen met een rijke historie. Bij een bezoek aan Den Haag mag u absoluut het Binnenhof niet missen. Het werkpaleis van de koningin is net als het binnenhof gelegen in Den Haag. Paleis Noordeinde zit al vanaf 1609 in de Oranje familie en sinds 1984 is Koningin Beatrix eigenaar van dit paleis. Als u naast de bezienswaardigheden graag wilt gaan winkelen in Den Haag dan kunt u een bezoek brengen aan de Haagse Bluf. Hier zijn verschillende winkels te vinden met een luxe uitstaling. Ondanks de luxe uitstraling zijn er wel betaalbare winkels te vinden.

Historisch centrum van Nederland, Utrecht

De domstad Utrecht wordt ook wel historisch centrum van ons land genoemd. Utrecht heeft één van de mooiste historische centrums in ons land. Utrecht leent zich ideaal voor een stedentrip door de vele bezienswaardigheden zoals de Domkerk en het Centraal Museum. Winkelen in de binnenstad is een bezienswaardigheid apart. Het winkelen gebeurd namelijk in de oude binnenstad waar verschillende winkels te vinden zijn in diverse prijsklasse. Utrecht staat ook bekend om de vele markten. Iedere woensdag en zaterdag wordt er een grote weekmarkt in de binnenstad van Utrecht gehouden. De domstad is ideaal voor een korte stedentrip om de verschillende aspecten van de stad te ontdekken.

Nog meer leuke steden

Zoals u ziet zijn er voldoende mogelijkheden voor het maken van stedentrips in Nederland. Naast de genoemde plaatsen zijn er nog veel meer steden. Denk bijvoorbeeld aan steden als Groningen, Leeuwarden, Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven of Maastricht. Stuk voor stuk mooie steden met een rijke geschiedenis waar u een bezoek aan kunt brengen.