Vakantiehuizen

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieVakantiehuizen van particulieren

Steeds vaker kiezen we ervoor om vakantiehuizen te gaan huren van particulieren. Dit zijn vaak huizen die als tweede huis worden gebruikt door Nederlanders. Omdat deze huizen niet het gehele jaar door hen bewoond zij besluiten veel Nederlanders om hun tweede huis te gaan verhuren als vakantiewoning. Er zijn speciale organisaties ontstaan die helpen bemiddelen tussen de eigenaar en de huurders. Wat maakt het huren van vakantiehuizen zo ontzettend populair de laatste tijd?

Van klein tot groot, sober en luxe

Vakantiehuizen zijn er in allerlei soorten en maten. Niet alleen de omgeving maakt een vakantiehuis uniek, maar ook het huis zelf. De aangeboden huizen zijn vaak gelegen in bekende dorpen en stadjes maar ook in de vrije natuur aan de randen van toeristengebieden. Vaak vrijstaand maar ook meer onder één kap of gelegen op een etage. Vaak hebben de vakantiewoningen genoeg kamers voor families van 6 personen of grotere groepen van acht tot twaalf personen. Wilt u een vakantiehuis voor nog meer personen dan hebben we het over een groepsaccomodatie.
U kookt uw eigen eten in een vakantiewoning. Kooktoestel, oven en magnetron behoren over het algemeen standaard tot het inventaris van de woning. Een zwembad of stoomsauna? de keuze is aan u om hierop te selecteren. Niet alle woningen bieden deze voorzieningen maar er is voldoende aanbod met zwembad. Bedenk van te voren wel of u er gebruik van gaat maken, u betaald er immers wel voor.

Goedkoper dan in een hotel of vakantiepark

De vakantiehuizen worden meestal per week verhuurd. De prijzen verschillen sterk per vakantiehuis, kijk en vergelijk dus waarvoor u betaald. Naast meer ruimte dan een gemiddelde hotelkamer is een vakantiewoning ook gezelliger te maken. U kunt er immers uw eigen sfeer er creëren. In een hotel kan dit niet. U dient zelf alles tijdens uw verblijf schoon te houden. Hier is de prijs ook naar. In een hotel wordt dit alles geregeld maar dan betaald u dan ook behoorlijk meer voor. Ook het verblijf op een vakantiepark in een bungalow is doorgaans behoorlijk duurder. De prijs voor deze bungalows is mede bepaald voor alle faciliteiten op het park zoals zwembaden, restaurants, indoorspeelruimtes, animatieteams, enz. Gezinnen met kleine kinderen kunnen hier prima terecht maar als u veel faciliteiten niet gebruikt kunt u beter een vakantiewoning buiten het vakantiepark boeken. U bent dan vaak stukken goedkoper uit.

Bespaar op uw vakantie, kijk en vergelijk

Als u bepaald heeft aan wat voor een soort eisen uw vakantiehuis moet voldoen dan kunt u uiteindelijk een vakantiehuis vastleggen. Het vastleggen van een vakantiehuis kunt u eenvoudig online doen via één van vakantiehuizenaanbieders. Deze regelen de boeking van de vakantiewoning voor u. U hoeft alleen maar uw wensen aan te geven bij deze boekingsite. Deze regelt verder alles. De betaling loopt ook via deze partij.
Zoals eerder gezegd, kijk en vergelijk eerst voor u iets boekt.