Op reis door Groningen

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Groningen

Advertentie

Vliegvelden

Reizen

Leuk om te doen

Tips


Ontdek al het moois in Groningen

Groningen, meest noordelijke provincie van Nederland. Provincie van rust en ruimte. Klein van oppervlak maar groot in afwisseling van landschappen. Variatie van landschappen; Het Hoogeland, Lauwersland, Oldambt,
Groningerlandschap Het Westerkwartier en Westerwolde zijn de bijzondere streken in Groningen. Ieder zo met zijn eigen kenmerken.

Uitgestrekte weilanden en mooie boerderijen zijn een wezenlijk onderdeel van het Groninger landschap Kijken tot over de horizon is hier mogelijk. In de voorzomer is het genieten van bloeiende koolzaadvelden. In dit zelfde landschap zijn tal van kleine dorpjes te vinden. Sommige gebouwd op een terp (wierde) zo werd vroeger bescherming geboden tegen het wassende water. Liefhebbers van oude kerken met hun mooie orgels, en monumentale Kerk van Bierumborgen kunnen hun hart ophalen in deze provincie.Voor de watersporter is Groningen ook een prima plek. Tijdens de zomermaanden zijn windsurfers en zwemmers vaak achter de dijken te vinden. Daarnaast is er veel vaarwater te vinden. Een tochtje per kano of roeiboot is zeker de moeite waard. De vele kilometers kust en strand trekken natuur en rust zoekers. Wandelen en fietsen zijn dan ook een prima manier om deze veelzijdige provincie te verkennen.

Wie van het stadse houdt kan niet om Groninger stad heen. In 2006 verkozen tot beste binnenstad van Nederland. Met zijn vele studenten is de stad vooral een jonge stad. Het aanbod aan gezellige restaurants en cafeetjes is groot.
Groningen Grote Markt Wie van kunst en cultuur houdt weet zijn draai ook wel te vinden in de tal van musea en exposities die deze stad rijk is. Het moderne Groninger Museum is natuurlijk het bekendste voorbeeld.