Vakantie in Nederland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieLekker een dagje weg in eigen land

Lekker er even tussen uit kan prima tijdens een dagje weg in eigenland.
In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om gezellig een dagje weg te gaan met de familie of het gezin. Alleen de keuze voor een dagje weg kan soms nog best lastig zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om weg te gaan en de keuze voor de mogelijkheden verschillen nogal met elkaar. Het is dus handig om vooraf online te gaan uitzoeken waar u gezellig een dagje heen kunt gaan.

Een dagje uitwaaien op het strand

Populair tijdens winderige dagen of op mooie zomerdagen is een dagje weg naar het strand. Een dagje weg naar het strand kunt u vervolgens zo luxe maken als u zelf wilt. U kunt zelf beslissen naar welk strand u toegaat. Ieder strand in Nederland heeft zo zijn eigen eigenschappen. Als u bijvoorbeeld kiest voor Scheveningen dan kiest u voor een luxe dagje weg. U krijgt te maken met wat hogere parkeerkosten dan normaal, maar daar tegenover staat wel een mooie boulevard. Op de boulevard kunt u luxe uiteten bij verschillende restaurants op basis van verschillende prijsklasse. Als u vervolgens klaar bent met het strand dan kunt u winkelen in de passage.

Een dagje naar een pretpark

Een pretpark bezoeken behoort nog steeds tot één van de populairste dagjes weg in Nederland. Nederlanders trekken ieder jaar weer opnieuw massaal naar pretparken toe tijdens een vrije dag of vakantie. Een bezoek aan pretpark de Efteling staat hierbij hoog op het verlanglijstje. Maar er zijn nog meer pretparken waar u naar toe kunt tijdens een dagje weg. Pretparken als Walibi Holland, Attractiepark Toverland, Koningin Juliana Toren en Drievliet behoren tot populaire pretparken voor een dagje weg. U kunt zo gerust voor afwisseling zorgen tijdens een bezoek aan een pretpark. U hoeft zo niet iedere keer weer dezelfde pretpark te bezoeken.

Een dagje naar een dierentuin

In bijna iedere provincie van ons land zijn ze wel te vinden, de dierentuinen. Een dagje weg naar de dierentuin is leuk van jong tot oud. Een bezoek aan de dierentuin kan vaak prima gecombineerd worden met bijvoorbeeld s ‘avonds uit eten in een restaurant. Zo maakt u er een compleet dagje uit van zonder dat het veel moeite kost. De populairste en grootste dierentuinen zijn Diergaarde Blijdorp Rotterdam, Artis Amsterdam, Noorderdierenpark Emmen en Burgers Zoo in Arnhem. Verder zijn er nog tal van kleinere dierenparken in Nederland. Ook kunt u nog op safari in eigen land, hiervoor kunt u terecht bij Safaripark Beekse Bergen.

Wandel door een historische stad

Wandelen werkt voor veel mensen ontspannend en kan een echt dagje weg zijn voor velen. Maar wandelen door een historische stad is natuurlijk nog een stuk leuker. U kunt kiezen uit verschillenden oude steden in Nederland met ieder een eigen geschiedenis en karakter. Amsterdam staat natuurlijk op één maar er zijn zoveel meer prachtige steden. Wat te denken van steden als Leiden, Delft, Gouda, of Haarlem om er een paar te noemen. Maak hier een historische wandeling, de routes zijn vaak af te halen bij plaatselijke VVV-kantoren. U wandelt, vaak op eigen gelegenheid dan langs verschillende belangrijke en historische plekken in de stad van uw bezoek. Na het wandelen is goed toeven op een terras of in een restaurant. Als u daarna nog zin heeft kunt u ook nog gaan winkelen.

Bezoek eens een museum

Een museum heeft vaak een suf imago voor een dagje weg. Maar een bezoek aan een museum kan heel leerzaam en leuk zijn zelfs met kinderen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Space Expo museum in Noordwijk waarbij kinderen interactief mee kunnen maken hoe het er in de ruimte aan toe gaat. Of breng een bezoek aan het Spoorweg Museum in Utrecht waarbij de wereld van oude treinen weer tot leven komt. Een dagje weg voor de volwassenen kan natuurlijk in de Heineken Experience in Amsterdam. In de Heineken Experience kunt u ontdekken hoe bier gebrouwen wordt en beleefd u het merk Heineken. Naast deze voorbeelden kent Nederland tal van musea die gaan over de geschiedenis van ons land en van onze bekende schilders. Enkele bekende voorbeelden zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk museum en Van Gogh museum in Amsterdam, Mauritshuis in Den Haag, Frans Hals museum in Haarlem, Kröller-Müller museum op de Hoge Veluwe, en het Groninger museum.

Laat u lekker verwennen in een welness center

Een dagje weg voor volwassen is ontzettend ontspannend in een wellness center. Even ontsnappen aan de drukte en uzelf terug trekken in een luxe wellness center. In het wellness center kunt u genieten van warme baden en massages. Verschillende wellness centers zijn gelegen in bosrijke omgevingen waar u kunt genieten van de natuur en ontspanning. Verschillende Nederlanders genieten hiervan tijdens een dagje weg. Ons land kent diverse bekende welness centra. Er zit dus altijd wel één in de buurt waar u woont of op vakantie bent.