Op reis door
Noord Holland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Noord Holland

Vliegvelden

Reizen

Leuk om te doen

Tips


Ontdek al het moois in Noord Holland

Noord Holland wordt gekenmerkt door vlakke groene polders met grazende koeien, omringd door dijken en doorsneden door vele sloten en in de verte een dorp met spitse kerktoren. Maar er zijn ook prachtige oude steden met hun monumenten,gezellige straten en andere bezienswaardigheden te vinden.Kop van Noord HollandNet als de rest van Nederland heeft Noord Holland veel met water. Het noordelijk deel is ingesloten door de Noordzee en het IJsselmeer. Een lange kuststrook aan de Noordzee zijde biedt veel strand en duinen. Voor waterliefhebbers is dit dus een prima provincie om te zijn. Zeilers, windsurfers en pleziervaartuigen zijn dan in de zomermaanden volop te zien. De Noordzeekust heeft mooie badplaatsen zoals Zandvoort, Bergen aan Zee, Callantsoog en Camperduin. Wanneer het kwik weer richting zomerse waarden gaat is het goed toefen aan de kustlijn.
Strand Noord Holland Het waddeneiland Texel is ook een populaire bestemming voor vakantiegangers en dagjesmensen. Vanuit Den Helder gaat dagelijks de boot naar Texel, in ongeveer 20 minuten bent u er al. De IJsselmeer zijde kent mooie oude Zuiderzeestadjes als Hoorn, Enkhuizen, en Medemblik. Deze steden vervulden een belangrijke rol in de scheepvaart naar Oost- en West-Indië en de Oostzee. De rijkdom dat dit met zich meebracht is vandaag de dag nog terug te zien aan de oude pakhuizen, koopmanshuizen, waag- gebouwen en statige kerken. De pleziervaart is tegenwoordig veel te vinden in de handelshavens van weleer.
Zaanstreek In de Zaanstreek zijn vele tientallen windmolens te vinden. Een aantal zijn bij elkaar gebracht in de Zaanse Schans, een zeer populaire toeristische attractie waar jaarlijks veel (buitenlandse) toeristen op afkomen. Ook staat deze streek bekend om haar scheepsbouw, deze verwierf internationale faam. Natuurlijk is een bezoek aan Amsterdam en Haarlem een vast onderdeel van een vakantie in Noord Holland. Vooral Nederlands bekendste stad is een toeristische trekpleister. Veel sporen zijn er in de oude binnensteden te zien uit Hollands glorie tijden. Monumenten als oude pakhuizen gelegen aan stadsgrachten,middeleeuwse kerken,smalle steegjes, musea en mooie pleinen. Naast deze bijzondere bezienswaardigheden is het natuurlijk ook prima winkelen of lekker mensen kijken vanaf het terras.
Haarlem Ook natuurliefhebbers kunnen goed uit de voeten in Noord Holland. De duinen langs de kust bieden rust en een bijzondere flora en fauna. De uitgestrekte bollenvelden zijn in het voorjaar net kleurige lappendekens. Een fietstocht op een mooie zonnige dag is dan een echte belevenis.