Op reis door Overijssel

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Dorpen en steden

Meer Overijssel

Vliegvelden

Reizen

Leuk om te doen

Tips


Ontdek al het moois in Overijssel

Overijssel is een typische Hollandse provincie. Waterrijke natuurgebieden, groene weilanden en en een glooiende bossen en mooie oude steden en dorpen zijn volop te vinden in Overijssel. Al varend is het noordwestelijke deel van Overijssel het best te verkennen. De watersporter en visser zullen zich er prima thuis voelen op de vele vaarwegen die hier zijn.
In dit noordelijk deel van de provincie zijn de natuurgebieden
De Weerribben De Weerribben en De Wieden te vinden . Als gevolg van het turfsteken zijn deze Nationaal Parken ontstaan. Er zijn diverse kano en wandelroutes uitgezet om deze prachtige streken te bewonderen. Bekende trekpleister is Giethoorn, het Venetië van Nederland.

Het Vechtdal is een echt recreatiegebied. Deze rivier stroomt van de Duitse grens tot Zwolle. In dit stroomgebied van de Vecht zijn naast de groene weilanden,heidevelden,bossen en moerassige gebieden te vinden. De vele kilometers aan fiets- en wandelpaden voeren u langs oude dorpjes, molens en kastelen. Alom variatie dus. Een mooie wandelroute is het Vechtdal wandelpad. Dit pad laat u al slingerend langs de mooiste plekken van het Vechtdal zien. Dankzij de IJssel zijn de fraaie Hanzesteden ontstaan.
Hanzestad Deventer De Hanzesteden staan vol met monumentale panden uit vervlogen tijden en zijn stuk voor stuk de moeite van het bekijken waard. Langs de kronkelende IJssel met zijn uitwaarden waarop veel meidoornhagen groeien is het prima fietsen. Onderweg is het genieten van de schepen die er voobij varen en komt u enkele kastelen en bijzondere buitenhuizen tegen.

VechtdalHet glooiende Salland in het zuiden is een gebied met Bossen en akkers. Ten tijde van de ijstijden is door gletsjers de Sallandse heuvelrug gevormd. In het uitgestrekte landschap kunt u genieten van prachtige vergezichten die bijna on-Nederlands aandoen. De rust die dit gebied uitademt leent zich goed voor wandelingen en fietstochten. Het is aanbod aan vakantiewoningen en campings met stacaravans is groot. Dit geldt ook zeker voor Twente. Het Twentse landschap bestaat veel uit wisselende doorkijkjes in een romantische coulisselandschap dat ongemerkt overgaat in glooiende vlaktes. Saksische boerderijPrachtige oude Saksische boerderijen, veel met vakwerk, en oude wind- en watermolens bepalen het idyllisch landschapsbeeld. Kleinschaligheid, historie, charme en cultuur zijn er in elkaar verweven