Op reis door Drenthe

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Drenthe

Advertentie

Vliegvelden

Reizen

Leuk om te doen

Tips


Ontdek al het moois in Drenthe

Drenthe, het land van Bartje. Uitgestrekte heidevelden, hunnebedden, prachtige bossen, beekdalen en historische esdorpen markeren het Drentse landschap.

Drenthe hunnebeddenDrenthe is zondermeer een mooie provincie. Een prachtig landschap waarin de oude cultuur vaak nog zichtbaar is. Dat is uniek in Nederland. Een schat aan archeologische vondsten zijn ontdekt en al dan niet zichtbaar voor het publiek. De bekendste voorbeelden zijn wel de vele hunebedden die in de provincie te vinden zijn. Liefst 52 zijn er te ontdekken. In Drenthe is de rust voelbaar. Een lekkere wandeling door een geurig heideveld of door de bossen doet je de beslommeringen van alle dag vergeten. Al wandelend of fietsend valt er hier veel te ontdekken. Ga eens tijdens de zomermaanden morgens vroeg een boswandeling maken. De vele vogels zullen u deelgenoot maken van hun ochtendconcert.
Drenthe natuurgebied Onderweg is het best mogelijk dat u oog in oog komt te staan met een ree of een andere bosbewoner. Drenthe is dus rijk aan natuur. Zo zijn er een aantal beschermde natuurgebieden, namelijk Dwingelderveld,het Drents Friese Wold en Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Deze natuurgebieden bestaan uit grote bosgebieden, eindeloze heidevelden, verborgen vennetjes, steeds veranderende stuifzandgebieden en veen. Met enig geluk komt u op van de heidevelden zelfs een schaapherder met zijn kudde tegen. De watersporters kunnen op het Zuidlaardermeer of Paterwoldsemeer terecht voor windsurfen of een boottocht.

Drenthe BrinkdorpDrenthe kent schilderachtige oude brink en esdorpen waarin veel monumentale oude boerderijen en huizen te vinden zijn. Deze dorpen zijn bij uitstek per fiets of wandelend te ontdekken. Er zijn dan ook tal van fiets en wandelroutes door het Drentse landschap uit gezet. Ook zijn er veel campings voor een ontspannen kampeervakantie. Bekende grotere plaatsen zijn er natuurlijk ook. Voor uitgebreid winkelen bent u aangewezen op Assen ,Emmen,Hoogeveen en Meppel. In Emmen is tevens één van de bekendste dierentuinen van Nederland gevestigd, Het Noorder Dierenpark.