Op reis door Friesland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Friesland

Advertentie

Vliegvelden

Reizen

Leuk om te doen

Tips


Ontdek al het moois in Friesland

Wie Friesland zegt denkt aan: De elf steden, Skûtsjesilen en Fierljeppen. Maar er is gelukkig veel meer. Friesland kenmerkt zich door een grote hoeveelheid water, ruimte en eigenzinnigheid. Het is dus niet voor niets dat de Friezen een eigen taal hebben. Mensen die van mooie steden, water, watersporten,groene weilanden, natuur en rust houden zijn in Friesland op de juiste plaats. Uitgestrekte weilanden met koeien en monumentale boerderijen
Fries landschap kom je veel tegen. Toch is Friesland veelzijdig wat betreft de verschillende landschappen. De veelbesproken Friese meren zijn te vinden in het zuidwesten. Het noorden wordt bepaald terpdorpen,kerktorens met zadeldak en slingerende binnendijkjes. Het Gaasterland gelegen in het zuiden heeft glooiende bossen. In het zuidoosten liggen de Friese Wouden met hun heide,bossen en zandverstuivingen.

Watersporters zijn veel in Friesland te vinden. Ongekende mogelijkheden bieden de beroemde Friese meren. Ook het IJsselmeer heeft de aantrekkingskracht op iedereen die van water houd. Het merengebied Friesland merenkenmerkt zich door gezellige dorpen met bijna overal wel een jachthaven. Ook met water hebben de vier waddeneilanden te maken die bij Friesland horen. Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn geliefde eilanden voor dagjesmensen en vakantiegangers. Met één van de veerdiensten is de oversteek zo gemaakt en is het genieten van strand,duinen en kwelders.

De Friese steden zijn echte Nederlandse steden. De gezellige oude havensteden zoals Harlingen aan de kust of de beroemde elf steden zoals; Hindeloopen of Dokkum, elk stadje is de moeite waard om eens te bekijken. Vergeet Leeuwarden met zijn historische binnenstad en grachten natuurlijk niet.
Haventje in Friesland Wandelaars en fietsers zullen zich prima vermaken in het groene Friesland. Het Glooiende Gaasterland is bij uitstek geschikt voor een dagtochtje.
Ook de omgeving van de Friese Wouden met zijn bossen en heide leent zich daar uitstekend voor. Ook de vele musea en galerieën in de provincie zijn een bezoekje meer dan waard.