Op reis door Gelderland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Gelderland

Advertentie

Vliegvelden

Reizen

Leuk om te doen


Ontdek al het moois in Gelderland

Dankzij de vele variatie aan landschappen is Gelderland een bezienswaardige provincie. De mooi natuurgebieden in combinatie met bijzondere steden met hun attracties bieden voor elk wat wils. De Veluwe is wel het bekendste stuk Gelderland. Eindeloze bossen, grote heidevelden en stuifzandvlaktes zijn kenmerkend voor de Veluwe. In dit groene hart van Nederland leven tal van wilde dieren als edel herten en wilde zwijnen. VeluweJaarlijks trekt dit natuurgebied duizelden bezoekers die van groen en rust houden. De actieve recreant kan hier naar hartelust wandelen en fietsen. Geen wonder dat de Veluwe één van de populairste vakantiebestemmingen is van Nederland. De steden Arnhem en Apeldoorn zijn de grote steden van de Veluwe. Beide kennen een lange geschiedenis en hebben diverse bezienswaardigheden binnen de stadsgrenzen.

De Gelderse Vallei is een laaggelegen gebied aan de rand van de Veluwe met veel weilanden. Wat noordelijker van de Gelderse Vallei liggen de Gelderse valleiRandmeren, een overblijfsel van de vroegere Zuiderzee. Oude vissersdorpen richten zich tegenwoordig op de pleziervaart. Jahthavens zijn er dan ook volop te vinden. De IJsselvallei, gelegen aan de oostkant van de Veluwe staat bekend om de fraaie kastelen en buitenhuizen.
Ook de achterhoek is een bekende bestemming in het Gelderse land. Prachtig natuurschoon, pittoreske dorpen en stadjes, leuke attracties en veel bezienswaardigheden gelegen in een afwisselend landschap. Oude boerderijen en statige kastelen treft u aan in een landschap van voornamelijk akkers,weilanden en bossen.
Ijssel vallei De achterhoek leent zich daarom prima voor fietstochten en wandelingen. Doetinchem is de stad in de Achterhoek,de bijna acht eeuwen oude stad kent een rijke historie en is gelegen aan de Oude IJssel. Door de afwezigheid van echte grote steden zult u drukte niet aantreffen in dit deel van Nederland.

Het landschap gelegen tussen de Maas en de Waal kent veel verborgen natuurschoon en bezienswaardigheden. Langs de loop van de rivieren zijn veel vestingstadjes en oude kastelen te vinden. Dit strategisch gebied kent een roerig verleden ten aanzien van de vele veldslagen die er in de middeleeuwen hebben plaatsgevonden. In vestingsteden als Buren, CulemborgCulemborg, Gorinchem, Tiel en Zaltbommel zijn de sporen uit het verleden nog goed zichtbaar. Nijmegen is de oudste stad van Nederland,stamt uit de Romeinse tijd en beschikt tal van historische bezienswaardigheden. Daarnaast is Nijmegen bekende van de jaarlijkse wandel vierdaagse. In het voorjaar is een bezoek aan de boomgaarden gelegen in de Bommelerwaard en de Betuwe zeker een tip.
Betuwe De vele fruitbomen staan dan in volle bloei met bloesem en laten dan een geurig kleurenpalet zien. Dat dit al fietsend of wandelend het beste kan zal u niet verbazen.