Hotels in Nederland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieHotels

Als u een nachtje of een weekend weg gaat dan is het verblijf in een hotel vaak erg populair. Hotels zijn vaak luxer dan een bungalowpark of andere accommodatie. Dit maakt het overnachten in een hotel populair, maar het is soms wel een stuk duurder. Alleen bepaald u vaak zelf de kosten van een hotelovernachting. Hotels zijn er voor verschillende budgeten en in verschillende prijsklasse. De hoogte van de prijsklasse wordt vaak bepaald door het aantal sterren en luxe van een hotel.

De voordelen van een hotel verblijf

Een verblijf in een hotel heeft vaak een aantal voordelen. Eén van de voordelen is dat u geen kosten hoeft te betalen voor bijvoorbeeld een eindschoonmaak. Als u een appartement of bungalow huurt dan moet u vaak geld betalen voor een eindschoonmaak. Bij een verblijf in een hotel is dit niet nodig. Een ander voordeel is dat u een kamer in een hotel vaak kunt boeken in combinatie met ontbijt/lunch en diner. Daarnaast zijn er vaak verschillende soorten hotels waar u in kunt verblijven. Bijvoorbeeld een resorthotel met extra luxe spa faciliteiten.

De nadelen van een hotel verblijf

Een nadeel aan een overnachting in een hotel is bijvoorbeeld dat er meestal maximaal twee personen kunnen overnachten. Als u met een gezin in een hotel wilt verblijven dan zit u vaak vast aan een keuze voor meerdere kamers. Dit is vaak onvoordelig. Vooral met kleine kinderen is het raadzaam van te voren te informeren bij het hotel of de mogelijkheid er is tot bijplaatsing van kinderbedjes op uw eigen kamer. Oudere kinderen vinden het misschien wel heel leuk om een eigen hotelkamer te hebben. Maar u heeft dan wel weinig zicht op uw eigen kinderen. Informeer dus eerst voor u boekt.

Wat voor hotel zoekt u?

Nederland kent een ruim hotel aanbod. De hotels in Nederland lopen sterk uiteen van luxe wellness hotels tot landhuizen waar u in kunt overnachten of een citytrip hotel in een grote stad. Ons kleine landje zit vol met verschillende hotels waar u uzelf prima kunt vermaken. Soms kunt u uw zelfs tijdens een weekendje weg alleen al in het hotel vermaken vanwege de verschillende faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Zoekt u een hotel met wellness en sport faciliteiten of juist een eenvoudig hotel in de buurt van een bepaald natuurgebied. Overnachtingen in hotels kunnen oplopen tot een paar honderd euro per nacht, maar er zijn er ook genoeg waar u minder dan 50,00 euro per nacht betaald. Er is veel mogelijk maar van te voren even goed de zaken bekijken loont vaak de moeit en kan ongemak voorkomen. Waarom zou u immers betalen voor faciliteiten die u toch niet gebruikt.

Tip! boek een familiekamer

Er bestaan hotels met een zogenaamde familiekamers. Hier kunt u verblijven samen met uw kinderen. Helaas is dit niet in ieder hotel, maar er zijn wel kindvriendelijke hotels waarmee u met uw gezin kunt verblijven. Vaak kunt u in een familiekamer verblijven met twee kinderen. Hier wordt speciaal een bed voor bijgeplaatst of er zijn kamers aanwezig waarbij kinderen standaard bij de ouders kunnen verblijven. Een bekend familie hotel is de Efteling waarmee tot maximaal vijf personen op een kamer kan verblijven. Maar er zijn nog voldoende andere familiekamer hotels in Nederland te vinden in verschillende provincies en steden.

Als een prins of prinses culinair genieten

Als u opzoek bent naar een echt sprookjes hotel dan kunt u kiezen voor een overnachting in een kasteel . Er zijn een aantal kastelen in Nederland omgebouwd tot een sprookjesachtig hotel. Hier zijn romantische arrangementen te boeken in kamers inclusief hemelbed. Hotels zijn er niet alleen om even snel een nachtje weg te gaan. U kunt ook culinair genieten in veel hotels. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een luxe hotel gespecialiseerd in wijnen. Hier kunt u genieten van luxe diners inclusief heerlijke wijnen en eventueel kunt u het combineren met een wijnproeverij. Er zijn diverse hotels die culinaire weekenden aanbieden in hun hotel. Iets voor fijnproevers.