Op reis door Flevoland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Dorpen en steden

Advertentie

Vliegvelden

Reizen

Leuk om te doen


Ontdek al het moois in Flevoland

Het groene en waterrijke Flevoland was honderd jaar geleden nog een (binnen)zee. Sinds in 1918 het plan er lag voor de drooglegging van dit stuk Zuiderzee is het in ongeveer driekwart eeuw geworden tot wat het nu is.

De provincie kenmerkt zich door veel open ruimte en een strakke indeling. De provincie Flevoland bestaat uit twee delen, de Noordoostpolder, dat een Flevoland bollenveldenvoortzetting is van het vaste land. En de Flevopolder, wat het grootste kunstmatige eiland ter wereld is. Flevoland is door mensenhanden gemaakt. De Nooroostpolder bestaat voornamelijk uit landbouwgronden, terwijl de minder vruchtbare delen met bossen zijn beplant. In het voorjaar kijk u uw ogen uit met de velden vol met bloeiende tulpen en lelies. Er zijn in zuidelijk Flevoland mooie waardevolle natuurgebieden gevormd de afgelopen tientallen jaren. Denk o.a. aan de Oostvaardersplassen waar een ongekend groot aantal zeldzame vogels vertoefd, dit is vanzelfsprekend een beschermd gebied. Dit natuurreservaat bestaat uit water en moeras en het zal Flevoland Oostvaardersplassenbegrijpelijk zijn dat dit gedeelte niet door mensenvoeten betreden kan worden. Vanaf de vele wandel- en fietspaden en de aanwezige uitkijkpunten en observatiehutten kan iedereen dit unieke gebied beleven.

De bungalowparken en campings aan de randmeren trekken jaarlijks veel toeristen en dagjesmensen. Walibi-world in biddinghuizen is één van de bekendste pretparken van Nederland en dus uitermate geschikt voor de kids. Flevoland BataviawerfBij Lelystad zijn een aantal interessante musea te bezoeken. Zoals uit ziet, Flevoland biedt alles voor een vakantie of een dagje uit; water, bossen, natuur, strand, fantastische attracties en vele andere mogelijkheden.