Vakantie in Nederland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieBallonvaren in Nederland

Het blijft altijd een prachtig gezicht; zo’n gekleurde luchtballon in een strakblauwe hemel. Vraag jij je nu ook altijd af hoe het zou zijn om in zo’n luchtballon te staan? In Nederland zijn er diverse opstapplaatsen voor ballonvaarten. Varen in een luchtballon is een unieke belevenis die je minimaal één keer in je leven moet meegemaakt hebben. Je kunt speciale luchtballon arrangementen boeken, maar je kunt ook gewoon aan boord klimmen voor een korte tocht door de lucht.

Ballonvaart is luchtvaart

De ballonvaart is één van de oudste vormen van de Nederlandse luchtvaart. Terwijl jij in een mand staat met een enorme ballon boven je hoofd zie je het landschap onder je steeds kleiner worden. De luchtballon neemt je mee over de mooie Nederlandse landschappen en zie je de drukke wegen en steden nu als een rustgevend schouwspel. Nadat de grootste spanning is weggeëbd vinden de meeste mensen ballon varen heel relaxt en schijnt het een kalmerende werking te hebben. Je geniet van de bijzondere vergezichten die je op geen enkele andere manier kan bewonderen.

Speciale arrangementen

Een ballonvaart doe je waarschijnlijk niet iedere dag. Het is een speciale gebeurtenis die dikwijls wordt gedaan bij feestelijkheden en evenementen. Bruidsparen vieren zo hun verbintenis met champagne, maar de romantiek van de vaart zorgt er ook voor dat vele stellen zich in de lucht willen verloven. Daarnaast zijn ballonvaarten ook te boeken als arrangement voor familie uitjes, bedrijfsuitjes of andere bijzondere aangelegenheden. Sommige rederijen zorgen zelfs voor een goed gevulde picknickmand waarvan je hoog in de lucht samen kunt smullen.

Extra's tijdens ballonvaarten

Alsof een ritje in een luchtballon nog niet spannend genoeg is kun je ook nog je ballonvaart combineren met een spectaculaire parachutesprong. Maak samen met een ervaren skydive instructeur een zogenaamde tandemsprong. Springen vanuit een luchtballon is een totaal andere ervaring dan vanuit een vliegtuig, omdat de luchtballon nauwelijks vaart heeft en het springen veel rustiger verloopt.