Vakantie in Nederland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieOp pad met de camper in Nederland

Als je op vakantie gaat kies jij voor gemak. Wanneer je aankomt op je plaats van bestemming wil jij niet eerst nog uren bezig zijn met bagage uitpakken, bedden opmaken, kasten vullen met kleding en ga zo maar door. Jij hebt daar zo je eigen oplossing voor. Je reist het liefste met een camper. En zeg nou zelf; zo’n ding is ideaal. Want ook onderweg heb je alles wat je nodig hebt bij de hand. Je bagage? Je kan er zo bij. Alles is op zijn plek in jouw camper. En eenmaal aangekomen rol je enkel je luifel uit, je sluit je koelkast aan en je bent klaar voor een heerlijke vakantie. Wanneer jij bent aangekomen op de camping kijk je eens rustig naar al die mensen die druk bezig zijn met het opzetten van hun tent terwijl je een slok neemt van je koude biertje wat je zojuist uit de koelkast van je camper hebt gepakt.

Bijna nergens aan gebonden

Met je camper ben je zo vrij als een vogel. Je bent op nagenoeg elke camping welkom, en op de camping zal je doorgaans een aansluitmogelijkheid voor jouw apparatuur vinden. Ook onderweg even stoppen is geen probleem. Even wat langer pauzeren op een parkeerplaats is doorgaans ook geen probleem. Je zal er hooguit aan moeten denken dat je niet in slaap valt in je camper en een nacht doorhaalt op zo’n parkeerplaats. Dat mag namelijk niet overal. Het heet dan wildkamperen en dat is in Nederland helaas verboden.

Ongestoord genieten

Toegeven; de eerste keer dat je met je camper de weg op gaat is het toch wel even wennen. Je hebt natuurlijk campers in alle soorten en maten maar je rijdt wel naar je gevoel met een soort kleine vrachtwagen rond. Dat is eigenlijk ook zo want je hebt er een apart rijbewijs voor nodig; het rijbewijs C, ook wel het camperrijbewijs genoemd. Je hebt dus iets meer rijvaardigheid nodig. Het parkeert net iets lastiger in dan een gewone personenauto. En ook als je er onderweg achter komt dat je verkeerd bent gereden keert het net wat lastiger om.

Toch liever eerst eens uitproberen?

Je kan nu natuurlijk overgaan tot de aanschaf van een camper. Je zou het echter ook eens kunnen proberen voordat je naar de winkel stapt. Er zijn in Nederland meerdere bedrijven waar jij een camper kunt huren. Gewoon, om eens te kijken of het bevalt, of om een bepaald model camper te testen. Wij wensen jou een heel fijne vakantie!