Vakantie in Nederland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieOp vakantie met je huisdier

Je wilt een weekje weg op vakantie, en terwijl je je vakantieplannen maakt ligt je trouwe viervoeter op de bank. Vragend kijkt hij je aan. Moet hij weer naar een pension? Is hij afhankelijk van de liefdadigheid van de buurvrouw om hem af en toe uit te laten en te voeren? Of mag hij mee. Je zal jezelf en je huisdier een groot plezier doen als het mee mag op vakantie. Oké, het beperkt je aantal vakantiebestemmingen wel wat, maar je krijgt er zoveel liefde en gezelligheid voor terug. Het is altijd makkelijk om te weten wat je moet voorbereiden als een bijvoorbeeld een hond mee gaat op vakantie.

Diervriendelijk of niet

Gaat je huisdier met je mee op vakantie, denk dan heel goed na of de locatie waar jij naar toe gaat wel diervriendelijk is. Als je met je hond gaat; mogen er eigenlijk wel honden in het vakantiehuisje of op de camping komen? Niet alle vakantieparken zijn er even enthousiast over als jij je hond met je mee brengt. In sommige vakantiehuisjes zijn honden zelfs niet eens welkom. Andere vakantieparken beschikken juist over een mooie uitlaat-zone. Of een mooi gebied waar je trouwe viervoeter even helemaal los mag gaan. Kijk daar goed naar.

Samen uit samen thuis

Het is de nachtmerrie van ieder baasje; tijdens de vakantie neemt je huisdier de kuierlatten. De verhalen over honden en katten die het hele land doorkruisten om – vol heimwee – weer thuis te komen zijn overbekend. Zorg ervoor dat het jou niet overkomt! Hou je huisdier letterlijk aan het lijntje, dan zijn jullie zeker samen uit, samen thuis.