Op vakantie in Nederland met kids

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden. Handig als je met kinderen vakantie viert.

Populaire steden

AdvertentieKamperen, bent u er het type voor?

Bent u avontuurlijk aangelegd en hecht u niet teveel aan luxe. De on- voorspelbaarheid van het Nederlandse weer staat u wel aan. Vandaag niet weten of je morgen in de zon kunt zitten, of dat de regen juist met bakken uit de hemel komt. Prachtige landschappen aanschouwen aan de andere kant van het land, of gezellig naar de camping bij de boer om de hoek. U bent niet van het chique hotel en hoeft dus geen vijf sterren. U hoeft niet op uw wenken bediend te worden. Nee, U wilt rust. Of juist de gezelligheid van een toeristische camping. U snapt het al. We hebben het hier over kamperen. Een kampeervakantie in je eigen land.

Van luxe tot avontuurlijk kamperen

Nee, kamperen in Nederland hoeft niet alleen maar kommer en kwel te zijn. Nederland heeft namelijk ook een aantal prachtige glamping plekken. Van die kampeerplekken waar je bedje bij wijze van spreken al gespreid ligt. Uw stroompaaltje staat klaar, en ook stromend water is gewoon beschikbaar. Een eigen toilethuisje bij de kampeerplek? Kan geregeld worden. Een prachtig zwembad voor de kinderen? Vlak om de hoek.
U betaalt er iets meer voor, maar U zit dan ook op rozen. Dan heeft u als andere uiterste nog de camping bij de boer. Dat betekent; wakker worden omdat de haan kraait. Maar ook; zien hoe de koeien worden gemolken (en wellicht ook melk meekrijgen voor bij de tent), helpen bij het eieren rapen in het kippenhok terwijl de kinderen schaterend op een skelter over het boerenerf heen rijden. Hoe luxe wil u het hebben?

Kamperen beslist niet saai

U ziet het; kamperen in Nederland is in elk geval nooit saai. Het weer is niet te voorspellen. Wie er naast je komen te staan is ook niet te voorspellen. Worden het gezellige avonden samen rond het kampvuur of bij de bbq? Worden je kinderen vermaakt door een professioneel entertainment team ? Of rollen ze ’s avonds rond etenstijd uit de hooiberg na een dag stoeien op de boerderij? Of gewoon voor de tent in een hangmat na een dag op het strand? Het kan allemaal in je eigen kikkerlandje.