Kerstmarkten

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieKerstmarkten te kust en te keur

Kerstmarkten worden steeds populairder in ons land. Het is voor veel steden een steeds groter jaarlijks evenement aan het worden. Overgewaaid uit Duitsland, maar ook in Nederland worden de kerstmarkten steeds populairder. Hoewel veel Nederlanders er nog voor kiezen om naar een kerstmarkt in het buitenland te gaan om dit gelijk te combineren met een stedentrip. Maar ook de Nederlandse steden kunnen er wat van. Kerstmarkt

Welke kerstmarkt in Nederland te bezoeken?

Een bekende kerstmarkt in Nederland is bijvoorbeeld de kerstmarkt in Valkenburg. Aangezien de meeste kerstmarkten in de openlucht zijn, is de kerstmarkt in Valkenburg een uitzondering. Deze wordt namelijk gehouden in de grotten van Valkenburg. Gelijk ook leuk om deze eens van binnen te zien en het geeft gelijk het knusse en warme gevoel wat bij de kerst hoort. Vanaf half november tot het eerste weekend van januari zijn de grotten gevuld met de kerstkraampjes. De traditionele kraampjes zijn verspreid over twee verschillende grotten en daarnaast worden er ook nog andere activiteiten en bezienswaardigheden aangeboden. Ook de hoofdstad, Amsterdam, doet mee aan de kerstvreugde. Op veel verschillende pleinen in de stad zijn er kerstmarkten in de decembermaand. Wil je hierheen? Let dan wel op de data. Sommige kerstmarkten zijn er maar voor een paar dagen of zelfs maar voor een weekend. De grootste kerstmarkt van Nederland is echter niet in de stad waar je waarschijnlijk het eerste aan zal denken. Deze markt bevind zich namelijk in Dordrecht. Op het centrale plein van Dordrecht vindt in het weekend ongeveer twee weken voor de kerst de kerstmarkt plaats. In de sfeervolle stad zijn in die periode de kraampjes niet meer weg te denken. Ongeveer 10 jaar geleden voor het eerst opgezet en nu dus de grootste kerstmarkt van Nederland.

Nederland vs Duitsland

Het verschil met de Duitse en de Nederlandse kerstmarkten is dat je er bij de meeste Duitse kerstmarkten letterlijk niet omheen kan. Tijdens een bezoek aan de binnenstad zal je hoe dan ook de kerstkraampjes tegen komen. Vaak verspreid over verschillende pleinen. In tegenstelling tot de Nederlandse steden waar het vaak voor een korte periode wordt aangeboden en op een plein in een bepaalde wijk in plaatst van op het centrale plein in het centrum van de stad. Maar juist deze, iets onbekende kerstmarkten, zijn zeker een bezoek waard. Als je meer op zoek bent naar een kerstmarkt zoals ze dat in Duitsland ooit bedoelde, dan is Dordrecht of Valkenburg natuurlijk een perfecte optie.