Vakantie in Nederland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieActief en avontuurlijk op eigen bodem

Voor een gezellige en sportieve vakantie hoef je niet veel kilometers te rijden. In Nederland komen immers ook talloze toeristen vanuit de hele wereld elk jaar weer de Keukenhof afstruinen om zich te vergapen aan al die tulpen. Daarnaast wemelt Amsterdam van de toeristen en worden ook de grachten van Utrecht steeds meer aangekaart op toeristenwebsites. Waarom zouden wij Nederlanders zelf niet eens op onderzoek uit gaan in eigen land? En om dat nog eens extra leuk te maken kunnen we je een aantal outdoor activiteiten aanraden.

Outdoor op het Hollandse strand

Een voor de hand liggende plek om lekker actief bezig te zijn is natuurlijk het strand. Naast windsurfen, golfsurfen en suppen zijn er ook talloze organisaties die zeskampen op het strand organiseren, bubblevoetbal of nog veel spannendere spellen, waar ook de hersenen goed aan het werk worden gezet. Kortom je kunt de mafste dingen op het strand doen. Voordeel van ons lekkere Hollandse strand is dat je er oneindig veel ruimte hebt en niet snel andere toeristen in de weg zult zitten. En wanneer het heet is, duik je zo nog even lekker de zee in voor verfrissende afkoeling.

Klimmen en springen

Ook in het bos is er natuurlijk genoeg sportiefs te doen. Zo kun je heerlijk mountainbiken op de Veluw of lekker klimmen in klimparken. Zo is er bijvoorbeeld het klimavontuur in Appelscha, waarin je voor een dag een aap bent. Je mag namelijk heerlijk klauteren en tussen de verschillende palen slingeren. Ook op het eiland Texel staat een mooie kliminstallatie waarin je tussen autobanden geslingerd worden, van verschillende hoogtes te moeten zien voortbewegen en uiteindelijk nog eens via een kabelbaan van paal naar paal kunt zoeven. Dat zorgt sowieso voor een flinke dosis adrenaline en dolle pret.

Een fietstocht van provincie naar provincie

Iets dichter bij de grond blijven, maar toch lekker kwiek bezig zijn. Dan is een actieve fietsvakantie een idee. Nederland weet natuurlijk als een van de beste hoe het goede fietspaden moet aanleggen om stad met stad te verbinden en dat vaak ook nog eens door hele mooie natuur. Een ideale manier om Nederland eens vanuit een ander oogpunt te zien. Ideaal is dat er in aardig wat steden een hostel te vinden is en ook kampeergelegenheid is er op de tussenliggende boerderijen genoeg. Voor jong en oud kun je dus gerust een zomer in Nederland blijven en toch een stapje uit je comfortzone zetten. Nu nog hopen op een zonnetje.