Vakantie in Nederland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentiePretparken in Nederland

Familiepark Drievliet (Rijswijk), vanouds vooral gericht op jongere kinderen, werd in de laatste decennia uitgebreid met enkele 'thrill rides' waaronder twee achtbanen (waarvan één gelanceerd). Voor de kleineren zijn er klimtoestellen, een zingende stal waarin je mee kunt zingen met de dieren. Je vindt er een lachgrot met lachspiegels, een spookmuseum en de oudste monorail van Europa.

Duinrell

Duinrell (Wassenaar) is vooral bekend van het Tikibad, een tropisch zwembad (aparte entreeprijs). Daarnaast zijn er diverse attracties, van waterglijbanen en botsbootjes tot achtbanen, en van binnenspeeltuin tot monorail. Bij Duinrell horen een hostel, een camping en 'Duingalows'. Het attractiepark is 's winters gesloten.

De Efteling

De Efteling (Kaatsheuvel) is zowel in oppervlak als in bezoekersaantallen het grootste pretpark van de Benelux. Begonnen als sportpark en speeltuin groeide de Efteling uit tot attractiepark voor alle leeftijden. Het centrale thema van het park is sprookjes. De stijl van Anton Pieck, die vanaf 1952 ruim twee decennia ontwerper was in de Efteling, is overal te herkennen. Attracties variëren van het Sprookjesbos en authentieke draaimolens voor jonge kinderen tot achtbanen voor tieners en volwassenen. Overnachten kan in het hotel of op het vakantiepark. Hele jaar open.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn (Hellendoorn) is een familiepark met korte wachtrijen voor de attracties. Er zijn attracties voor de kleintjes en shows voor het hele gezin, maar ook achtbanen. Het Aquaventura Slidepark (aparte entreeprijs) heeft elf waterglijbanen (buiten).

Julianatoren

Julianatoren (Apeldoorn) richt zich vooral op kinderen tot twaalf jaar. Het heeft ruim zestig attracties, waaronder een reuzenrad, monorails, de huisjes waar parkmascottes Jul de Muis en zijn vriendinnetje Julia wonen, trampolines, klimtoestellen en een treintje. Veel shows waaraan de kinderen mee kunnen doen.

Slagharen

Slagharen (Slagharen), het voormalige Ponypark, is het Wilde Westen in Overijssel. De ponyrit is slechts één van de meer dan dertig attracties. Je vindt er nostalgische paardjesdraaimolens, maar ook twee achtbanen en een veertig meter hoge vrije val. Voor waterratten is er het waterpark Aqua Mexicana met tien glijbanen, een bubbelbad en waterspeelplaatsen voor de allerkleinsten, binnen en buiten. Overnachten is mogelijk op het vakantiepark.

Toverland

Toverland (Sevenum) is één van de jongste attractieparken van ons land. Omdat het deels overdekt is, is het ook geschikt bij slechter weer. Toverland heeft een peuterachtbaan, maar ook de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. Veel attracties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, die gratis toegang krijgen – overigens net als jarigen en kinderen onder de 90 centimeter.

Walibi Holland

Walibi Holland (Biddinghuizen) staat bekend om zijn achtbanen en 'thrill rides', maar er zijn voor de wat jongere bezoekers ook botsauto's, een zweefmolen en een reuzenrad. Daarnaast worden er evenementen georganiseerd zoals de Halloween Fright Night en muziekfestivals.