Hoogeveen

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Drenthe

Advertentie

Hoogeveen - beste binnenstad van Nederland

Hoogeveen is gelegen in het hoge Noorden en wordt vaak even vergeten. Maar volgens de inwoners kunnen we nu niet meer om de stad heen. In Hoogeveen bruist het steeds vaker. De gemeente doet er alles aan om de stad op de kaart te zetten. Dit is natuurlijk extra leuk voor als u zelf eens een kijkje wil nemen. In ieder geval kunnen we u alvast meegeven dat Hoogeveen de beste binnenstad van Nederland heeft. In 2011 zijn ze hiervoor verkozen. Het wordt dus tijd om dit historische stadje eens beter te bekijken.


Centrum HoogeveenMet het uitgaansleven van Hoogeveen is helemaal niets mis. Het bruist in de stad met verschillende cafés en restaurants. Zelfs unieke restaurants zijn te vinden in de stad. In Hoogeveen is een speciaal bierrestaurant geopend. Dit is een restaurant die in 2012 een speciale gastronomie prijs gewonnen heeft. Als u een liefhebber bent van bier dan kunt u absoluut niet zonder een bezoek te brengen aan dit restaurant. U kunt hier culinair genieten van eten en natuurlijk een bijpassend glas bier. Naast top restaurants kunt u tijdens een uitgaansavond in de zomer genieten van een drankje op het terras. De terrassen zitten regelmatig gezellig vol in de gezellige binnenstad van Hoogeveen.

HoogeveenKunst is altijd erg belangrijk geweest voor de stad. Hier wordt dan ook volop in geïnvesteerd. Als u een liefhebber bent van kunst dan kunt u één van de vele kunstroutes volgen. De kunstroutes zijn te voet en met de fiets te volgen. Naast de gewone kunstroute is er ook een Van Gogh route. In 1883 bracht Van Gogh een tijd door in Hoogeveen. U kunt in zijn voetsporen treden en een speciale wandeling maken langs verschillende herinneringen aan de schilder. De route is verkrijgbaar in een handige gids bij de VVV. Jaarlijks trekken deze routes een hoop publiek. Naast de routes wordt er zelfs een speciaal festival georganiseerd voor de kunst in Hoogeveen. Tijdens dit kunstfestival wordt er onder andere een openlucht opera gehouden in het Steenbergerpark.

Kerk HoogeveenDrenthe staat bekend om de prachtige natuurgebieden. Natuurlijk kunt u ook vanuit Hoogeveen genieten van de natuur om u heen. Naast Hoogeveen ligt het Dwingelderpark. Dit is een natuurgebied waar u terecht kunt voor een prachtige wandeling. U kunt hier wandelen over een zandverstuiving of genieten van een groen bos. Als u een natuurlijk uitje wilt beleven met de kinderen dan is slechts op een half uur rijden afstand Dierenpark Emmen. In de gezellige binnenstad van Hoogeveen Oude gevel Hoogeveenkunt u niet alleen terecht voor kunst of een hapje en drankje. Maar u kunt er ook terecht voor een middag gezellig winkelen. Het winkelaanbod is gevarieerd en alle bekende winkelketens zijn hier gevestigd. Het fijne van winkelen in Hoogeveen is dat u hier nog prima uw auto kwijt kunt. Terwijl dit in veel grote steden een ergernis vormt. Maar in Hoogeveen kunt u nog rustig winkelen zonder dat u zorgen heeft over uw parkeerkosten.

Als u een bezoek brengt aan Hoogeveen dan weet u direct waarom ze in 2011 gekozen zijn als beste binnenstad. In de binnestad van de stad komt werkelijk alles samen. U vindt hier de leukste winkels, de mooiste kunst en gezellige uitgaansgelegenheden.