Vakantie in Drenthe

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in Drenthe is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Drenthe

Advertentie

Drenthe, bos, heide en liefelijke dorpjes

Als je aan een vakantie in Nederland denkt is Drenthe waarschijnlijk niet de eerste provincie die in je opkomt. De meeste mensen kiezen eerder voor Zeeland of Limburg. Toch heeft Drenthe ook enorm veel te bieden. Het zou dan ook jammer zijn als je deze provincie links laat liggen. Als je eenmaal een bezoek hebt gebracht aan Drenthe is de kans groot dat je er geen spijt van zult hebben!

Steden in Drenthe

Zo kun je Drenthe een groot aantal interessante steden bezoeken. In de top 10 grootste steden vind je onder andere Emmen, Hoogeveen, Meppel, Roden, Coevorden en Beilen. Op nummer 1 staat Assen. In deze stad wonen momenteel zo'n 66.000 mensen. In Assen vind je een gezellig stadscentrum, met winkels, caf├ęs en restaurants. Het is dan ook de ideale plek als je tijdens je vakantie in Drenthe wilt shoppen of lekker uit eten wilt.

Breng een bezoek aan de hunebedden

Hunebedden, wie heeft er niet van gehoord? Drenthe staat er bekend om! Je vindt er in Drenthe 52. In de prehistorie werd zo'n hunebed gebruikt als grafkamer. Als je een liefhebber bent van historie is een bezoek aan deze hunebedden zeker de moeite waard dus.

Interessante bezienswaardigheden

Naast de hunebedden zijn er een aantal interessante bezienswaardigheden in Drenthe. Als je nog niet precies weet wat je tijdens je vakantie in deze provincie moet gaan doen dan hebben wij het antwoord voor je. Bezoek de bezienswaardigheden en je hebt een onvergetelijke vakantie!

Kamp Westerbork

Het is alweer een hele tijd geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam, maar in Westerbork kun je nog steeds de restanten van een doorgangskamp bekijken. Vanuit Kamp Westerbork werden meer dan 100.000 joden doorgestuurd naar vernietigingskampen in het Oosten. De restanten van het kamp zijn nog steeds te bekijken. Daarnaast is er ook een herinneringscentrum waarin je een hoop extra informatie te zien krijgt. Kortom, Kamp Westerbork is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie.

Kano van Pesse

Wil je nog verder terug in de geschiedenis? Bekijk dan de kano van Pesse. Dit is de oudste ontdekte boot. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd! De boot dateert tussen 8200 en 7600 voor Chr. zegt men. De kano van Pesse wordt ook wel de boot van Pesse genoemd. Je vindt deze boot in het Drents Museum. Kijk op de website van het Drents Museum voor de actuele openingstijden.