Meppel

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Drenthe

Advertentie

Meppel

Meppel wordt het Amsterdam van het Noorden genoemd. Misschien een vreemde vergelijking, maar zelf vinden ze hun stad veel weg hebben van de hoofdstad. Het centrum van Meppel bestaat uit historische gebouwen en grachten. De grachten van de stad hebben ook nog eens dezelfde namen namelijk Heerengracht, Kiezersgracht en Prinsengracht. De band tussen beide steden is groot. Maar zijn er nog meer vergelijkingen met Meppel en de hoofdstad Amsterdam?

Haven MeppelLangs de grachten heeft Meppel een historisch uiterlijk. Maar naast de historische grachten zijn er ook een aantal molens gevestigd in Meppel. Vroeger stonden er in totaal 20 molens in de stad. Intussen is dit beperkt gebleven tot 3 molens. Ieder jaar reizen er toeristen af naar Meppel om de molens te bewonderen. De molenaren kunnen u persoonlijk vertellen waar alles voor diende en hoe de molen vroeger gebruikt werd. Het bezoeken van de molens in Meppel is een leerzaam uitje. Let er wel op dat de vlag wappert want dan kunt u de molen bezichtigen. Bij de meeste molens is dit op zaterdagochtend of zaterdagmiddag.

Kerk MeppelMeppel heeft een aantal historische monumenten in de stad gevestigd. De monumenten zijn gebouwd tussen 1890 en 1920. U kunt de monumenten bewonderen met een speciale route. De route duurt ongeveer een uur en u loopt hierbij langs de historische grachten van de stad. Tijdens de tour leert u van alles over de nouveau art stijl waarin de huizen gebouwd zijn. U kunt de route helemaal zelf lopen aan de hand van een gidsje. Dit gidsje is verkrijgbaar bij de VVV in Meppel. De meeste winkels van Meppel zijn gevestigd in monumentale panden. Dit maakt winkelen in het historische hart een unieke ervaring die u niet mag missen. Het inspirerende aanbod is iedere keer weer anders. Er zijn genoeg unieke winkels te vinden naast de bekende winkelketens. Kortom een aanrader dus om naast de grote hoofdstad Amsterdam eens een bezoekje te brengen aan het hoge Noorden voor Meppel.

Binnenstad MeppelMeppel heeft voldoende water om erop te recreëren. U kunt de stad dan ook bereiken met uw eigen boot. In de eigen jachthaven van de stad kunt u de boot aanleggen en er overnachten op uw eigen boot. Er zijn verschillende voorzieningen in de jachthaven aanwezig voor tijdens uw verblijf in de stad. Het uitgaansleven in de stad Meppel is authentiek gezellig. Er zijn diverse cafés aanwezig waar u kunt genieten van een avond uit. Een avond uit kunt u combineren met een bezoek aan het theater of de bioscoop. In Meppel worden regelmatig grote theatervoorstellingen gegeven. Op de website van de schouwburg kunt u precies zien welke voorstellingen er op dit moment zijn. 

Terras MeppelMeppel heeft een hoop vergelijkingen met de stad Amsterdam. Maar alles bij elkaar heeft de stad een eigen karakter. De grachten zien er net als in de stad Amsterdam prachtig uit. Alleen zijn er nog wat puntjes waar ze van elkaar kunnen leren. Zo heeft Amsterdam natuurlijk een groter aanbod aan winkels en musea. Maar in Meppel kunt u genieten van de natuur om u heen. Uiteindelijk blijft de stad Meppel de moeite waard om eens te bezoeken.