Op vakantie in Nederland met kids

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden. Handig als je met kinderen vakantie viert.

Populaire steden

AdvertentieWat voor vakantie?

Vakantie vieren in eigen land wordt steeds geliefder. Vooral bij gezinnen met jonge kinderen heeft een verblijf in Nederland de voorkeur. Je hoeft immers niet ver te reizen met per auto, bus of vliegtuig want in ons land is veel te bereiken binnen een paar uur reizen. Want als kinderen ergens een hekel aan hebben dan is dat aan lange reistijden. Daarbij komt dat ons eigen land alles te bieden heeft wat kinderen leuk vinden. Dit kan in elke vakantievorm tot uiting komen. Of je nu houdt van een sportieve vakantie, een vakantie vol kunst en cultuur of van een vakantie om te ontspannen, in Nederland kan het allemaal.

Actieve vakantie vinden kinderen leuk!

Kinderen houden van actieve vakanties. Een fietsvakantie met kinderen bijvoorbeeld is daarom een uitstekende manier van vakantie vieren. Er zijn diverse routes door ons land te volgen die de fietser meenemen langs bijzondere bezienswaardigheden en mooie natuurgebieden. De wegen zijn in ons land prima begaanbaar. Kleine kinderen kunnen meereizen in een speciaal kinderzitje of in een aanhangwagentje. Per voet is Nederland ook prima te ontdekken. Wat te denken van wandelvakanties met kinderen? Hiervoor kun je in Nederland ook heel goed terecht. Door het hele land zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Wie een wandelgidsje op zak heeft kan meteen lezen over de geschiedenis van het wandelgebied, over de natuur en kan daarnaast andere leuke weetjes lezen.

Attractieparken en dierentuinen

In Nederland hebben we ontzettend veel attractieparken en dierentuinen waar kinderen dol op zijn. Waar je ook bent in Nederland, je vind altijd wel iets leuks te doen in de buurt van de gekozen vakantiebestemming. Dat is ook een voordeel van een relatief klein land als de onze. Enkele leuke en bekende uitstapjes zijn: Ecomare op Texel, de beroemde Efteling in Kaatsheuvel of het prachtige Safaripark in Beekse Bergen? Maar er zijn ook kleinschalige attracties in ons land te bezoeken zoals Sprookjeswonderland in Enkhuizen, kinderboerderij Naturij in Drachten of het speelgoedmuseum vlakbij Apeldoorn.

Veel verschillende accommodaties

Voor gezinnen met kinderen zijn er verschillende accommodaties waar men tijdens de vakantie kunnen verblijven. In Nederland zijn er diverse campings waar je een eigen tentje op kunt zetten of een stacaravan kunt huren. De meeste campings hebben wel een speeltuintje en beschikken vaak ook over animatieteams die de kinderen vermaken. Ook kiezen veel gezinnen voor een verblijf in een luxe vakantiehuis op een vakantiepark of in een mooi natuurgebied. De vakantiehuisjes beschikken een wasmachine, wat geen overbodige luxe is met kleine kinderen. Wie denkt dat slapen in hotels met kinderen niet kan heeft het mis. Er zijn in Nederland de nodige l kindvriendelijke hotels te vinden en vergeet niet de hotels bij bekende attractieparken, waar kinderen een onvergetelijke vakantie te wachten staat.