Welness in Nederland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Populaire steden

AdvertentieWat is Wellness ?

Enkele jaren geleden was de wellness enorm in opkomst en tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit de maatschappij. Toch bestaat wellness al ongeveer 50 jaar, ontstaan in Amerika. Wellness is feitelijk een samenvoeging van de woorden wellbeing en fitness. Hoewel de meeste mensen aan ontspanning denken is het dus meer een vorm van verzorging voor zowel lichaam als geest. Ook dit is natuurlijk nog steeds een erg brede omschrijving van wellness en er zijn dan ook veel mogelijkheden wat betreft wellness. De bedenker van wellness zag het voornamelijk als een levenstijl. Iets was alle aspecten van het leven zou omvatten. Hierbij valt dus ook te denken aan zaken als voeding, gezondheid en relaties. Sinds enkele jaren poppen ook de wellness centra in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Er wordt dan vooral gedacht aan ontspanning. En er zijn zelfs hele resorts in verschillende Nederlandse steden te vinden waarbij een wellness is aangesloten. Zo is het dus mogelijk om een heel weekend te ontspannen. Wellness

Mogelijkheden van wellness

Wellness kent verschillende aspecten. Hierbij valt onderscheidt te maken in ontspanning en inspanning. Bij ontspanning kan je denken aan de volgende zaken; floating, sauna en diverse baden. Floating is eigenlijk afgeleid van de dode zee. Men drijft in enorm zout water. Hierdoor kunnen alle spieren in het lichaam ontspannen. De sauna is een verwarmde ruimte. Hier kan men zich ontspannen. Vaak hangt er ook een speciale geur. De verschillende baden die onder de wellness noemer vallen zijn bijvoorbeeld bubbelbaden, massagebaden en lichtbaden. Bij de combinatie van wellness en inspanning kan je denken aan bijvoorbeeld fitness, de meeste mensen denken hierbij aan de sportschool, maar ook dit hoort bij wellness. Ook Zumba valt eronder. Dit is eigenlijk dans en fitness gecombineerd. Maar ook spinning valt onder wellness. Verder zijn nog Tai Chi en yoga bekende vormen van wellness.

Waar in Nederland is wellness te vinden?

Bij wellness denken we toch vooral aan kuren. In Nederland zijn er verschillende kuuroorden. Vaak gecombineerd met een hotel, waardoor het meer een kleine vakantie wordt vol ontspanning. Een bekende en goed aangeschreven wellness centra in Nederland is Thermen Bussloo. Hier is een hotel aanwezig en wordt door onafhankelijke bezoekers erg hoog gewaardeerd. Er zijn verschillende sauna’s, badhuizen en baden bij het hotel aanwezig. De kamers zijn luxe en het restaurant heeft een biologisch menu vol met streekproducten. Ook SpaPuur in Tilburg scoort hoog bij bezoekers en de Sauna Drome in Putten staat ook hoog aangeschreven. En natuurlijk zijn er nog vele andere wellness centra in Nederland te vinden. Kortom, ver rijden is niet nodig voor een weekendje ontspanning.