Amersfoort

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Utrecht

Advertentie

Amersfoort

In het midden van ons land in de provincie Utrecht ligt de historische stad Amersfoort. Amersfoort heeft een rijke geschiedenis achter de rug en dit is nog steeds zichtbaar in de stad. Wandel door de Middeleeuwse straten en ontdek de grachten en muurhuizen uit de 13e eeuw. De oude stad brengt niet alleen rust en cultuur, maar er is ook een levendig winkelhart te vinden in het centrum van de stad. Gelegen in de middeleeuwse straten zijn meer dan 500 winkels te vinden. Waar u uren doorheen kan slenteren in de historische Koppelpoort Amersfoortstad Amersfoort. Als u een bezoek brengt aan Amersfoort dan kijkt u al snel uw ogen uit. Wandel door de Koppelpoort en betreed een stukje van de voormalige stadsmuur van Amersfoort. Bekijk in de Koppelpoort hoe de oude stad werd afgesloten zodra het balkenschot naar beneden komt. Tijdens een bezoek kunt u een bezienswaardigheid van Amersfoort als de Koppelpoort niet overslaan. Voor slechts twee euro kunt u hier een rondleiding krijgen en de geschiedenis van de poort opnieuw herbeleven. Een trotse bezienswaardigheid van Amersfoort is de “Onze Lieve Vrouwetoren”. De toren is maar liefst 98 meter hoog en staat in het midden van Nederland. Sint Joris Kerk AmersfoortOnder de inwoners van Amersfoort wordt de toren ook wel “Lange Jan genoemd”. In de maanden april tot en met oktober is het mogelijk om de toren te beklimmen. Na het beklimmen van 346 treden heeft u een prachtig uitzicht over de historische stad. Als u een keer een andere kant van Amersfoort wilt zien dan kunt u dit het beste vanaf het water doen. Met de waterlijn maakt u een rondvaart over de grachten van Amersfoort. U kunt kiezen uit verschillende thema’s of bezienswaardigheden die u wilt zien tijdens de rondvaart. Een begeleider zal u vervolgens van alles over de historische stad en haar geschiedenis vertellen. Vanuit het water krijgt u een Vestingstad Amersfoortcompleet nieuwe kijk op de stad waardoor u absoluut kunt genieten van het uitzicht en een stukje geschiedenis. Als u een liefhebber bent van kunst dan weet u als geen ander dat Amersfoort de geboortestad van Piet Mondriaan was. U kunt als kunstliefhebber een bezoek brengen aan zijn geboortehuis. Hier wordt een stukje verteld over zijn leven en staat een gedeelte van zijn wereldberoemde abstracte kunst tentoongesteld. Amersfoort staat bekend om culinaire restaurants, maar er is ook een bruisend uitgaansleven te vinden. Aan de populaire pleinen van Amersfoort zijn verschillende cafés en kroegen te vinden waar het uitgaansleven s’avonds tot leven komt. De populairste pleinen om een bezoekje te brengen zijn de Groenmarkt, De Hof Marktplein Amersfoorten de Lieve Vrouwenkerkhof. Als u tijdens uw bezoek honger heeft gekregen dan kunt u een bezoek brengen aan een echte Hollandse sterrenkeuken.
De Pastinaeck is de winnaar van 2009 uit het programma van Herman den Blijker. Hier kunt u genieten van echte streekgerechten met een smaak op hoog niveau. Kortom er is genoeg te beleven in het historische hart van ons land. Geniet vooral van de historie en combineer dit met een gezellig dagje winkelen of een avondje stappen. Een leuke combinatie voor een weekendje Amersfoort.