Rhenen

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Utrecht

Advertentie

Rhenen - stad met geschiedenis

In de uitloop van Utrechtse Heuvelrug ligt een prachtig Hollands landschap. Dit landschap wordt Rhenen genoemd. Het is een stad zoals u hem eigenlijk in het buitenland op zou zoeken. Toch hoeft u helemaal niet zo ver weg om te genieten van een prachtige stad. Rhenen heeft bijna alles te bieden wat u zoekt in een stad. De stad ligt aan de noordoever van de Nederrijn. De stad staat vooral bekend om de beroemde historie. Zoals de slag om de Grebbeberg in 1940. Maar buiten de historie om is er nog meer te beleven in Rhenen.

Blik op RhenenDe historische binnenstad van Rhenen werd door tijdens de tweede wereld oorlog voor een groot gedeelte verwoest. Er is hard gevochten bij de slag om de Grebbeberg in Rhenen. Na de vernielingen is de stad snel begonnen met de wederopbouw. Architecten hebben rekening gehouden met de oude stijl van Rhenen. Het resultaat is prachtig, maar uiteraard is het wel een groot gemis dat de oude bouwwerken verdwenen zijn. Toch kunnen winkelliefhebbers hun hart ophalen in het centrum van Rhenen. Verschillende grote winkels zijn in het centrum gevestigd. U kunt hier gezellig een middagje shoppen in de binnenstad. Als u veel waarde hecht aan de geschiedenis van Rhenen dan kunt u een bezoek brengen aan de Grebbeberg. Een belangrijk stukje geschiedenis heeft zich hier afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de berg kunt u zelf een wandeling maken en deze gruwelijke slag opnieuw beleven. Fraai pand in Rhenen
In samenwerking met een stichting kunt u een wandeling onder begeleiding van een gids maken. De gids verteld exact wat er tijdens de oorlog op de berg heeft plaatsgevonden. De rondleiding begint op het Militaire ereveld ter nagedachtenis aan de vele slachtoffers op de berg. Bovenop de berg kunt u genieten van het prachtige uitzicht en de rust.

Samen met het hele gezin kunt u een dagje uit in Rhenen doorbrengen in het Ouwehands Dierenpark. Hier kunt u samen met de kinderen spelenderwijs meer te weten komen over ons dierenrijk. Voor de kinderen is er zelfs een kerk in Rhenenoverdekt speelparadijs waar ze als echte apen kunnen klauwteren. Het speelparadijs is ruim 4000m2 groter en is geschikt voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar oud. De ouders kunnen lekker van een drankje genieten op het terras terwijl de kinderen druk bezig zijn. Vanaf Rotapia kunt u ook in de Jungle Express stappen. Hiermee maakt u een tocht boven de dierenverblijven en heeft u een extra mooi uitzicht op de dierentuin. De laatste tip die we u mee willen geven voor een gezellig dagje uit in Rhenen is een fietstocht door de prachtige omgeving. U kunt fietsen door de bossen of langs het water. Als u echt een uitdaging wilt dan kunt u met de fiets de Grebbeberg beklimmen.

Monumenten in Rhenen Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven in de prachtige stad Rhenen. We kunnen iedereen deze gezellige stad aanbevelen voor een heerlijke mini vakantie. Want in Rhenen hoeft u uzelf nooit te vervelen.