Baarn

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Utrecht

Advertentie

Baarn Ontdek het vorstelijke dorp in Utrecht

De gemeente Baarn staat bekend om de prachtige bossen van de Lage Vuursche en uiteraard Paleis Soesdijk. Sinds de Gouden Eeuw kwamen rijke kooplieden en vorsten naar Baarn om hier te verblijven. Ze bouwde prachtige huizen die het oude centrum van Baarn nog steeds vormen. Ontdek de charme van Baarn met bossen, water, polders en een prachtige historische binnenstad.

Centrum van BaarnBaarn ligt in het prachtige natuurgebied van de Lage Vuursche. Het is hierdoor niet lastig om uzelf te vermaken in dit prachtige gebied. Huur vanuit uw vakantiewoning een fiets en ontdek het bosrijke gebied. De ANWB heeft speciaal voor wandelaars en fietsers routes uitgestippeld. Langs de route vindt u een pannenkoekenrestaurant waar u kunt stoppen voor een heerlijke lunch. Veel toeristen kiezen voor de Lage Vuursche als heerlijke dagrecreatie. U kunt uw verblijf uiteraard combineren met een overnachting in het historische Baarn. Vanuit Baarn kunt u een route maken langs prachtige historische gebouwen. Eén van de populairste toeristische attracties is natuurlijk Paleis Soestdijk. In het weekend is het kasteel zelfs geopendBuitenplaats in de buurt van Baarn voor bezoekers. U kunt via de website van Paleis Soestdijk zelfs een rondleiding door het Paleis reserveren. Naast Paleis Soestdijk is Kasteel Groeneveld een aanrader. Dit is een landhuis uit de 18e eeuw dat jaarlijks veel bezoekers uit Baarn trekt. Het landschap om het kasteel heen is aangelegd in Engelse landschapstijl. In het kasteel worden regelmatig exposities gehouden van kunstwerken.

Baarn kasteelHet centrum van Baarn staat bekend als het gezellige hart van de stad. Het centrum bevind zich rond het dorpsplein de Brink. U kunt hier heerlijk genieten van een drankje op het terras of genieten van het eten in één van de restaurants. De meeste restaurants staan onder de lokale bewoners van de stad hoog aangeschreven. Het meest bekende restaurant in Baarn is het pannenkoekenhuis. Het pannenkoekenhuis van Baarn is de Vuursche Boer. Al meer dan 50 jaar komt iedereen uit de omgeving hier pannenkoeken eten. Vanuit Baarn kunt u ook heerlijk recreëren langs het water. Dit maakt de stad zo lekker veelzijdig.
U kunt gaan recreëren in de regio Eemland. U bereikt deze regio vanaf het binnenstad van Baarnfietspad in Baarn. In de regio vindt u de geliefde rivier de Eem. Langs de rivier kunt u heerlijk fietsen, maar u kunt natuurlijk ook het water opgaan. Als u de route van de Eemweg volgt dan kunt u heerlijk fietsen en genieten van het water. De toeristen in Baarn verblijven vrijwel altijd dicht in de buurt van de Eem en huren altijd een fiets om de beroemde fietstocht te maken.

Verblijven in Baarn is zeker weten een gezellige bezigheid. Terwijl u geniet van de prachtige omgeving kunt u verblijven in het centrum van de stad. S’avonds kunt u zeker weten een terrasje pakken in de zomermaanden. Een aantal terrassen hebben zelfs een award gekregen voor hun service en ligging in de stad. U kunt natuur, cultuur en lekker uitgaan combineren in het prachtige Baarn. Het is een vorstelijke stad die u niet snel meer zult vergeten.