Sluis

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Zeeland

Advertentie

Sluis – Vestingstadje met een rijk verleden

In Zeeuws-Vlaanderen voelt u de koele zeewind door uw haren gaan terwijl u een bezoek brengt aan Sluis. Sluis heeft een rijk verleden en daar worden nog steeds voorwerpen van terug gevonden. Als u een wandeling maakt over het strand dan moet u niet verbaasd opkijken als u bijzondere voorwerpen uit de verleden ontdekt. De stad zelf brengt ook jaarlijks veel toeristen. Ruim 5 miljoen toeristen trekken per jaar naar de stad langs de Noordzee. De kleine stad in Nederland is ook nog eens één van de groenste steden van het land. Ze denken in Sluis dus niet alleen aan toerisme, maar vooral aan duurzaam toerisme.

Blik op SluisZeven dagen per week kunt u genieten van de prachtige omgeving in Sluis. De winkels en cafés zijn hier namelijk de hele week geopend. Een dagje Sluis staat bij veel toeristen hoog op het verlanglijstje. Ze brengen hier graag de dag door met een middag winkelen. De stad is ruim zevenhonderd jaar oud, maar dat mag de winkelpret niet drukken. Er zijn hier nog creatieve winkeltjes te vinden die u nergens anders vindt dan in Sluis. Dit maakt winkelen zo bijzonder in de oude stad. Als u liever de geschiedenis van de stad wilt leren kennen dan kunt u kiezen voor een historische rondleiding. Tijdens de rondleiding wandelt u langs de stadspoorten van de stad. Deze stadspoorten behoren tot één van de oudste gebouwen in de stad.Kerk in Sluis Ze dateren namelijk uit de 15e eeuw. Tijdens de rondleiding met de wandelroutekaart komt u ook langs de windkorenmolen. In deze molen wordt nog op authentieke wijze pannenkoekenmeel gemaakt. In de molen kunt u genieten van de heerlijke streekproducten en u kunt er leuke souvenirs kopen.

Als u een liefhebber bent van de natuur van Zeeuws-Vlaanderen dan kunt u prachtige uitstapjes maken vanuit Sluis. U kunt met een fiets langs ruim 200 Winkelen in Sluispolders trekken of kennis maken met de kreken van Zeeuws-Vlaanderen. Dijkdoorbraken hebben deze Kreken gevormd tot wat ze nu zijn. Vanuit Sluis merkt u de invloed van de zee. De zee ligt niet direct aan Sluis, maar u kunt met gemak naar de zee toe rijden. U kunt kiezen uit het Belgische Knokken of het Nederlandse Cadzand. Langs het strand kunt u heerlijk uitwaaien en bijkomen van uw culturele dag in Sluis. Uiteraard kunt u hier ook heerlijk zwemmen met de kinderen tijdens een mooie zomerdag. In Zeeuws Vlaanderen kunt u het allemaal beleven.

Als u het echte platteland van Sluis en omgeving wilt ontdekken dan kunt u het beste een fiets huren. Op de fiets kunt u het landschap intrekken enOude panden in Sluis verder ontdekken. Huur uw fiets in het centrum van Sluis tijdens uw verblijf in deze bijzondere stad. Eén van de leukste fietsroutes is de North Sea Cycle Route. Dit is een fietsroute van ruim 6.000 kilometer langs de Noordzee. Het is de langste fietsroute ter wereld. De kans dat u uzelf gaat vervelen in het prachtige Sluis is klein. Mocht u nog geen vakantiebestemming voor de zomervakantie gevonden hebben dan raden we u graag Sluis aan.