Tholen

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Zeeland

Advertentie

Tholen – Waterrijk gelegen stadje

Eén van de prachtigste eilanden van Zeeland om in te verblijven is Tholen. De eerste tekenen van leven op het eiland stammen uit de late IJzertijd. Op het eiland ligt de stad Tholen. De stad Tholen is in de 13e eeuw ontstaan en u krijgt hier nog echt een idee hoe ze vroeger op het eiland geleefd hebben. Dit heeft alles te maken met de prachtige omgeving en het historische centrum van de stad. Als u in Zeeland verblijft dan kan een bezoek aan Tholen niet ontbreken tijdens uw verblijf. De mooiste plekjes van de stad worden hier omschreven.

Binnenstad TholenZeeland is uiteraard waterrijk en hierdoor ligt Tholen aan het water. Vlakbij de stad ligt een belangrijke weg om vanuit Noord-Brabant Zeeland te bereiken. Vanuit de haven van Tholen kunt u de Oosterschelde bereiken. De Oosterschelde staat bekend om haar watersporten die u uiteraard in Tholen kunt beleven. Als u een sportvisser bent dan kunt u uzelf ook prima vermaken op het eiland. Er zijn wel regels verbonden om te gaan sportvissen. Informeer hier altijd naar als u wilt gaan sportvissen. Zo voorkomt u de dure bekeuringen die u kunt krijgen door te gaan vissen. Veel toeristen komen vooral naar Tholen vanwege de Kerk in Tholenhistorische binnenstad. De stadskern wordt als een beschermd stadsgezicht gezien. Dit is de reden dat de binnenstad er nog exact hetzelfde uitziet als honderden jaren geleden. Het centrum bestaat uit diverse monumentale gebouwen die een prachtig beeld geven van het oude Zeeland. De trots van de stad is absoluut de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk. Deze kerk is in gotische stijl gebouwd en domineert het stadsbeeld. De toren is ruim 49 meter hoog en de kerk is rond 1404 gebouwd. Nog een opvallend gebouw is het stadhuis uit de 15e eeuw. Deze is gebouwd door de beroemde architectenfamilie Keldermans.

Plein met terras in TholenDe stad Tholen staat tevens bekend om de polders en de vele dijken. In de polders rond de stad ziet u de beroemde snijbloemen en aardappelvelden van Tholen. Tholen staat bekend om de prachtig bloeiende snijbloemen tijdens het voorjaar. Dit is zeker een periodetip om de stad in Zeeland te gaan bezoeken. Als u een liefhebber bent van de duiksport dan kunt u prima een bezoek brengen aan Tholen. Vergeet landen als Egypte en Spanje om te gaan duiken. In uw eigenland kunt u een prachtige duikroute afleggen. Vanuit het duikcentrum in Tholen kunt u onder begeleiding gaan duiken in het prachtige waterlandschap.

Tholen is misschien anders dan u gewend bent van een toeristisch landschap. Maar het is wel echt zoals Zeeland altijd zou moeten zijn. Op het eiland zelf isstadhuis van Tholen ook voldoende te beleven als u even van Tholen weg wilt trekken. Als u verblijft op het eiland dan heeft u even geen besef meer dat u in Nederland bent. Vooral de bosachtige omgeving maken het een toeristische trekpleister bij uitstek. Vergeet even dat u nog in eigenland bent en breng een bezoek aan Tholen.