Veere

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Zeeland

Advertentie

Veere – populaire trekpleister in Zeeland

In Zeeland ligt een van de ooit machtigste handelssteden van Nederland, Veere. De stad is gelegen aan het waterrijke Veerse meer. De stad is nog heerlijk authentiek en dit maakt de stad een populaire toeristische trekpleister in Zeeland. Zeeland staat bekend als één van de plekken waar u kunt genieten van de meeste zon. Als u kunt verblijven in een ruime accommodatie bij het water dan is uw vakantie natuurlijk helemaal compleet. Dit is de reden dat jaarlijks duizenden toeristen naar het authentieke Veere trekken. In Veere is namelijk altijd wel iets te beleven. Helemaal als u dol bent op watersport en historie.

Oude panden in VeereVeere heeft een rijk verleden. Vanuit de haven werd flink onderhandeld en de stad werd rijk. Rijke kooplieden vestigde zich in de stad om verder te gaan handelen. Dit belangrijke stukje geschiedenis is vandaag de dag nog steeds terug te zien in de stad. Het stadhuis van de stad is omgetoverd tot een museum. In het museum kunt u de indrukwekkende geschiedenis opnieuw beleven. In het Museum de Schotse Huizen krijgt u een inzicht in de rijkdom van Veere en vooral antwoord op de vraag waarom Veere zo rijk geworden is. Nog een bijzonder museum is het Stadhuismuseum de Vierschaar. In dit museum staat alles invvv in Veere het teken van het vroegere strafrecht in de stad. Dit is de plek waar mensen vroeger veroordeeld werden tot misdaden. U kunt kijken bij het oude schandblok of hoe er soms een hand werd afgehakt. Een uniek stukje Nederlandse geschiedenis leert u kennen in Veere.


In het centrum van Veere bruist het de hele week door. Omdat het een toeristische stad is kunt u hier de hele week winkelen. Naast bekende winkels zijn er verschillende souvenir winkels en kledingzaken. Een gezellige Stadhuis in Veerewinkeltip is Oma’s Snoepwinkel. Dit is vooral een leuke tip om met de kinderen te bezoeken. Hier kunt u nog een ouderwets snoepwinkeltje vinden. Vrijwel ieder snoepje is hier verkrijgbaar. De winkel heeft ruim 101 soorten snoep waaronder oud Hollandse snoep. Sommige snoepsoorten zijn alleen nog in Oma’s Snoepwinkel verkrijgbaar. Als u een fietsliefhebber bent dan zult u uzelf ook niet vervelen in Veere. De VVV heeft verschillende fietsroutes in de stad uitgestippeld. Er zijn fietsroutes die langs de historische punten van de stad komen. Maar er zijn ook fietsroutes door de bijzondere natuur van Veere. Vooral een rondje langs het Veerse meer is een aanrader. U krijgt de route samen met een boekje. Langs de route stopt u op verschillende punten om bijzondere weetjes te krijgen over het water en de omgeving. Zo wordt een fietsroute niet alleen mooi, maar ook erg leerzaam.

Watersporters brengen graag een bezoek aan het Veerse Meergebied. Het is een populair gebied om te recreëren of te genieten van verschillende Terras in Veerewatersporten. Aan het meer kunt u een sloep huren en zelf de omgeving gaan ontdekken. Bent u inmiddels benieuwd geworden naar Veere? Plan vandaag nog uw bezoek in en u zult niet teleurgesteld worden door de prachtige omgeving in Zeeland.