Vakantie in Zeeland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in Zeeland is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Zeeland

Advertentie

Zeeland, Zon, Zee en Strand maar ook oude stadjes

Zeeland is al jarenlang een populaire vakantiebestemming. Voor Zeeland hoef je niet ver te reizen en je geniet toch van zon, zee en strand! De bekendste stranden zijn Cadzand, Zoutelande, Nieuwvliet, Breskens/Groede, Vlissingen en Westkapelle. Naast de stranden kun je ook verschillende plaatsen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Vlissingen, Goes, Terneuzen, Hulst en Oost-Souburg. De grootste plaats is Middelburg, met bijna 40.000 inwoners. In al deze plaatsen vind je verschillende restaurants waar je een lekker hapje kunt eten. Daarnaast zijn er gezellige winkelcentra waar je op zoek kunt gaan naar nieuwe kleding, elektronica en parfum bijvoorbeeld.

Bezienswaardigheden in Zeeland

Wat wil je tijdens je vakantie in Zeeland gaan doen? Alleen aan het strand liggen? Dat kan uiteraard. Je kunt er echter ook op uit trekken en een aantal interessante bezienswaardigheden bewonderen. Je vindt er in Zeeland verschillende. Sommige daarvan hebben een lange geschiedenis en zijn zeer interessant. Een aantal van deze bezienswaardigheden nemen wij graag even met je door.

Deltawerken

Naar aanleiding van de watersnoodramp in 1953 werden de Deltawerken aangelegd. De Oosterscheldekering is ook een onderdeel van het Deltaplan. Het is het grootste onderdeel en moet ervoor zorgen dat het water tegengehouden wordt.

Deltapark Neeltje Jans

Als we het over de Deltawerken hebben dan hebben we het ook over Deltapark Neeltje Jans. Dit is een attractie- en informatiepark over de deltawerken. De afgelopen jaren zijn er steeds meer attracties bijgekomen. Er zijn zelfs zeehondenshows waar je van kunt genieten. Verder is het mogelijk om aan boord te gaan van een rondvaartboot en de deltawerken van dichtbij te bekijken.

Het Arsenaal

Heb je zin in een aantal spannende avonturen? Bezoek dan het zogenaamde piraten museum. Je vindt dit museum in Vlissingen. Er is onder andere een scheepssimulator, kraamkamer met verschillende zeedieren, zeelab en schelpenschatkamer te vinden. Kortom, zeker de moeite waard om te bezoeken, zeker als je met kinderen op vakantie bent in Zeeland.

Sluis

In het stadje Sluis vind je verschillende middeleeuwse gebouwen en restanten terug. Zo kun je er een wachttoren met stormklok bekijken. Dit was vroeger de meest veilige plek in Sluis. De toren heeft vier hoektorens en staat garant voor een geweldig uitzicht. In Sluis zijn de winkels trouwens elke zondag geopend. Dat is een groot voordeel als je op een rustige zondagmiddag wilt gaan winkelen. Als je een lekker hapje wilt eten dan kun je terecht bij verschillende restaurants in het stadje. Aanrader is “Oud Sluis”. Dit restaurant heeft een aantal jaar geleden een prijs gewonnen. Het eindige in de top 20 van beste restaurants ter wereld namelijk. Gegarandeerd goed eten dus!