Roermond

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Limburg

Roermond, bruisend hart van Limburg

De Bourgondische binnenstad van Roermond is al vele malen bekroond om haar gezelligheid. U kunt hier iedere dag weer opnieuw genieten van een middag winkelen met een gezellig diner in de avond. De stad staat bekend om haar winkels waaronder het bekende outletcenter Roermond. Maar laat u niet alleen verleiden door het moderne outletcenter want in de historische binnenstad is voldoende moois te vinden. In de binnenstad kunt u genieten van lokale specialiteiten en plaats nemen op één van de vele terrasjes die de stad rijk is.

Haven RoermondIn 1559 werd Roermond een bisschopsstad en dit is nog steeds terug te vinden. Het centrum van de stad staat vol met historische gebouwen waaronder prachtige kerken. Een aanrader voor bezoekers is de St. Christoffelkathedraal waarbij de toren met mooi weer beklommen kan worden tot 86 meter hoogte. U kunt hier uitkijken over de stad en zo een mooi overzicht krijgen van de vele historische kerkgebouwen. Nog een hoogtepunt in Roermond is De Carluskapel. Dit middeleeuwse kartuizerklooster is gebouwd in 1750 en is in Oostenrijkse stijl. Een klein stukje Oostenrijk is hierdoor terug te vinden in de Limburgse stad Roermond.

Plein RoermondHet hart van Roermond bestaat uit diverse pleinen waar u kunt genieten van het Bourgondische leven in Limburg. In de zomer is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Munsterplein. Hier worden bij de muziekkiosk regelmatig openlucht concerten gegeven. Dit bekende plein trekt regelmatig een hoop toeristen. Het is zelfs zo bekend dat het een plekje heeft gekregen in Madurodam. Als u zoekt naar een terrasje dan kunt u een bezoek brengen aan de markt. De markt is helemaal autovrij en geeft u een mooi uitzicht op het stadhuis. Vanaf hier kunt u genieten van het zonnetje en een drankje tijdens de zomermaanden.

Roermond KerkAls u een liefhebber bent van winkelen dan is Roermond de stad bij uitstek. Ieder jaar  bezoeken vijf miljoen toeristen de stad om te winkelen. In het hart van de stad is bijvoorbeeld het grote Designer Outlet Centre te vinden met vele merken voor lage prijzen. In het centrum zelf is het aanbod ook zeer uitgebreid. Het centrum lijkt zich ieder jaar opnieuw weer uit te breiden met nieuwe winkels. Kortom het is absoluut genieten in Roermond en u vindt er werkelijk alle aspecten terug. Of u nu opzoek bent naar een gezellige uitgaansgelegenheid of weelderige natuur. Alles kan in Roermond en u kunt hier leven als een echte Bourgondiër. U vergeet even dat u in eigen land bent zodra u een bezoek brengt aan dit prachtige stukje Limburg. 

Brug RoermondRondom het gezellige Roermond kunt u genieten van de natuur. Zo is er in de gemeente het Nationale Park De Meinweg te vinden. In dit natuurgebied kunt u genieten van een rustgevende wandeling. Er zijn verschillende paaltjeswandelingen uitgezet waarmee u langs bijzondere plekjes in de gemeente komt. In de herfst kunt u genieten van de vallende bladeren en in het voorjaar kunt u de asperge velden bekijken. Hierdoor krijgt u echt het Bourgondische gevoel van Limburg in de stad Roermond.