Valkenburg

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Limburg

Valkenburg aan de Geul

Gelegen in centraal Zuid Limburg is Valkenburg een aanrader om te bezoeken. Mergelstad wordt het sfeervolle stadje ook wel genoemd. Waarom zal u duidelijk worden als u door de straten loopt van dit overbekende Limburgse stadje. De gele gloed van mergelsteen kom je tegen in veel gebouwen als in de vele mergelgrotten. Valkenburg is bijzonder populair bij Binnenstad Valkenburgdagjesmensen en touristen en leent zich bijzonder goed voor een dag of nachtje weg. Het aanbod aan hotels en restaurants is groot. Er is volop keuze. Gelegen aan de Geul heeft Valkenburg naast historische gebouwen,gezellige terrasjes,restaurants en winkels veel te bieden. De ruïne van de burcht van Valkenburg is bekend tot over de landsgrenzen. Dit geldt ook voor Valkenburgs bekendste helling de Cauberg. Hier klimmen jaarlijks de wielrenners naar boven die deelnemen aan de Amstel Goldrace. Een Ruine Valkenburgkabel-en rodelbaan,een welness-kuuroord,musea en attractieparken zorgen voor voldoende vertier. In de directe omgeving zijn veel kastelen en pittoreske dorpjes te midden van veel natuurschoon te vinden. In het natuurgebied Het Gerendal is naast een bijzondere flora en fauna een ongekende rust te vinden. In Berg en Terblijt vindt u de Geulhemmergroeve en de Grotwoningen, die tot 1931 bewoond zijn geweest. Kasteel St. Gerlach en de St. Gerlachuskerk liggen direct aan het natuurgebied 't Ingendael.
Riviertje de GeulIn Schin op Geul vindt u de Keutenberg, beroemd en berucht bij de wielerliefhebber, boven op de top is het na een stevige klim genieten van schitterende vergezichten van het omliggende heuvellandschap.