Sittard

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Limburg

Sittard, één van de oudste steden in Nederland

Sittard is de 3e oudste stad van ons land en heeft hiermee veel historie en monumenten. In het centrumhart van de stad neemt Sittard u mee op reis. Omgeven door monumenten kunt u hier genieten op een terras. Winkelliefhebbers komen ogen te kort in het winkelhart van Sittard. Als u een liefhebber van natuur bent dan kunt u ook optimaal genieten. Sittard is in het verleden uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland. De stad is omgeven door natuurschoon en recreatiegebieden. Sittard is een stad om lief te hebben zoals de inwoners het zelf graag zeggen.

Markt SittardAls u een bezoek brengt aan Sittard kunt u niet om het Sjtadscafé de Gats in Sittard heen. Dit monumentale pand was vroeger een oude bakkerij en is gelegen aan de markt. Gastvrijheid is in dit Limburgse familiebedrijf belangrijk. U kunt hierdoor heerlijk van een drankje genieten van de gezellige stad. Tijdens uw bezoek aan de markt kunt u naast de Gats kiezen uit verschillende restaurants en cafés. U kunt hier terecht voor een lunch of diner, maar natuurlijk ook voor een stukje Limburgse gezelligheid.

Historisch SittardAls u tijdens uw bezoek een stukje over de geschiedenis van Sittard wilt leren dan kunt u een bezoek brengen aan de Kollenberg. Hier vindt u het Bezinningshuis Regina Carmeli. Hier vindt u twee kapellen en een kloostertuin. Naast de kloostertuin is er een klein museum gevestigd over de stichteres van Carmel. Het Bezinningshuis is niet alleen een mooie plek om te bezoeken, maar ook een unieke overnachtinglocatie. In het Bezinningshuis zijn dertig kamers gevestigd met douche en toilet. Reserveren is noodzakelijk gezien veel toeristen hier graag een nachtje willen blijven.

SittardLiefhebbers van Chocolade mogen absoluut de rondleiding van Chocolade Rousseau niet missen. Dit familiebedrijf maakt nog steeds op ambachtelijke manier chocolade. U kunt voor een klein bedrag een rondleiding krijgen door het atelier. Hier ziet u hoe de ambachtelijke chocolade gemaakt wordt. Als u genoeg familieleden meeneemt naar Sittard dan kunt u ook een chocolade workshop volgen. Hier leert u van alles over chocolade en uiteindelijk maakt u zelf een eigen wensplaat van chocolade. Van te voren reserveren is verstandig. Als u een bezoek brengt aan het atelier dan vindt u hier de chocoladewinkel met verschillende soorten chocolade.

Basiliek SittardWinkelen in het mooie Sittard is geen enkel probleem. Er zijn in totaal honderd bekende winkelketens in de stad te vinden. In de Brandstraat, Dr Nolenstraat, Gruizenstraat, Limbrichterstraat, Misboekstraat, Paradijsstraat, Voorstad en Walstraat kunt u deze winkels vinden. Naast de bekende winkelketens zijn er ook lokale winkels te vinden met hun eigen charme en geschiedenis. Sittard staat in het teken van familiebedrijven en ondernemers. U zult hier dan ook verschillende familiebedrijven met hun eigen historie tegenkomen. Een middag doorbrengen in het winkelhart van Sittard zal geen enkel probleem opleveren. Geniet volop in het smalste stukje van Limburg en geniet vooral van de echte Limburgse gastvrijheid. Sittard heeft een gouden hart als het gaat om haar gastvrijheid. U kunt puur genieten in de stad, waardoor u al snel verkocht bent.