Vakantie in Limburg

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in Limburg is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Limburg

Limburg, bourgondisch leven in prachtige landschap

Tijdens je vakantie in Limburg heb je al snel het idee dat je in Duitsland of België bent. Het landschap in Limburg is compleet anders in vergelijking tot andere provincies van Nederland. Je komt terecht in een mooi heuvellandschap waar je kunt kiezen uit tal van leuke wandelroutes. Er zijn verschillende wandelroutes te vinden, zowel voor de beginnende als gevorderde wandelaar.

Overnachten in Limburg

Overnachten in Limburg is bijna nooit een probleem. Er zijn namelijk veel verschillende accommodaties te vinden. Hotels, appartementen en vakantiehuizen, je komt ze er allemaal tegen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een vakantiepark. Zo heeft Centerparcs twee prachtig aangelegde vakantieparken in de provincie Limburg. Op de parken kun je allerlei leuke activiteiten ondernemen en gebruik maken van een subtropisch zwembad. Voor alle accommodaties geldt dat je er vroeg bij moet zijn als je weinig wilt betalen. Hoe verder je van tevoren boekt, des te goedkoper de totaalprijs over het algemeen.

Bezienswaardigheden in Limburg

De provincie Limburg kent een aantal interesse plekken die je zeker niet mag overslaan. Zo kun je bijvoorbeeld Maastricht bezoeken. Maastricht is de hoofdstad van de provincie. Naast de talloze winkels kun je ook veel cafeetjes en restaurants in de stad vinden. Vanaf de lente zijn de terrasjes geopend en kun je een lekker drankje drinken op het terras. Verder kun je in de stad een aantal interessante musea en gebouwen vinden. Wij raden je aan om contact op te nemen met de VVV als je wilt weten welke interessante bezienswaardigheden er in Maastricht zijn.

Drielandenpunt

Een bijzonder punt in Nederland is het drielandenpunt. Dit is het hoogste punt van Nederland. Er komen drie landen bij elkaar, namelijk Nederland, België en Duitsland. In het park bij het drielandenpunt is een restaurant te vinden waar je lekker wat kunt drinken. Verder kun je ook deelnemen aan verschillende groepsactiviteiten, waaronder boogschieten. Je zult je dan ook niet snel vervelen bij het drielandenpunt!

Valkenburg

Wil je lekker uit eten op een gezellig terras? In dat geval moet je in Valkenburg zijn! Of je nu op zoek bent naar een wok, chinees, pizzeria of thai, in Valkenburg vind je ze allemaal! Het is dan ook één van de meest populaire bestemmingen in Limburg. Naast het lekkere eten kun je de Romeinse Catacombe bekijken, het Kasteel Valkenburg bezoeken of plaats nemen in het openluchttheater. Er valt voldoende te beleven dus!