Venlo

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Limburg

Venlo - hoofdstad van de smaak

De Nederlandse hoofdstad van Smaak is met recht Venlo geworden in 2013. De reden dat Venlo de hoofdstad van smaak is heeft te maken met de culinaire evenementen. Regelmatig worden er grote culinaire evenementen in de stad georganiseerd. De stad staat bekend om de vlaai, asperges en champignons. Laat uw culinaire zintuigen prikkelen tijdens uw bezoek aan de culinaire Nederlandse hoofdstad. Naast culinair genieten heeft de stad nog veel meer te bieden. U kunt een bezoek brengen aan de verschillende activiteiten die de stad in Limburg te bieden heeft.

stadhuis VenloDe meeste toeristen worden in de stad aangenaam verast door het centrum van Venlo. De straten hebben een Middeleeuws aanblik en kronkelen door de binnenstad. Af en toe worden de straten afgewisseld door grote pleinen. In het centrum zijn verschillende winkels te vinden met ieder een eigen thema. De stad is zelfs voorzien van een aantal warenhuizen waarin u uitgebreid kunt winkelen. Uiteraard kunt u heerlijk uitgaan in de culinaire stad Venlo. U heeft een ruime keuze uit eten en drinkgelegenheden en er is sinds kort een nieuwe bioscoop geopend. Bijna iedere week zijn er gezellige evenementen waar u aan kunt deelnemen. Want een uitgebreide evenementenkalender hoort bij de hoofdstad van de Smaak. U bezoek aan een evenement kunt u combineren met een overnachting in één van de hotels in Venlo. U heeft een ruime keuzemogelijkheid uit diverse grote hotels.

Een leuke activiteit in Venlo is de bierbrouwerij van Hertog Jan. Uiteraard is trapgevel in Venlobier een onderdeel van uw smaakpupillen. De smaakpupillen die u verder ontwikkeld in Venlo. U kunt hier zien hoe de bier gemaakt wordt en u kunt bier gaan proeven. Met iedere slok proeft u het hele proces van bier. Dit zorgt ervoor dat uw ervaring met bier nooit meer hetzelfde zal zijn na een bezoek aan bierbrouwerij Hertog Jan. Dichtbij Venlo kunt u even helemaal tot rust komen in de natuur van een Thermaalbad. Het Thermaalbad ligt in Klein Vinken op een kleine afstand van Venlo. Tijdens uw verblijf in een hotel kunt u een tripje hiernaartoe boeken. Naast het grote wellness centrum zijn er ook verschillende kleine wellness centrums in het centrum van de stad. Ze zijn allemaal stuk voor stuk de moeite waard om even helemaal in te genieten.

De laatste tip die we willen meegeven is een bezoek aan de Maas. De beroemde rivier de Maas stroomt dwars door de stad heen. U kunt bijna niet Markt in Venloom de rivier heen. U kunt een speciale wandeltocht maken langs de Maas vanuit Venlo. De complete wandeltocht is 12 kilometer lang, waardoor u genoeg tijd heeft om de rivier te ontdekken. Langs de Maas zijn zelfs een aantal strandjes gemaakt waar u kunt genieten van het kolkende water. Er is dus genoeg te beleven in de culinaire hoofdstad langs de Maas. Naast de verschillende activiteiten is Venlo uiteraard een gastvrije stad. Dit heeft alles te maken met de gastvrije provincie Limburg. Als u tijdens de evenementen een bezoek wilt brengen aan de stad dan raden we aan tijdig een hotel te reserveren. Voor u het weet is alles bezet en mist u een kans om deze prachtige stad te leren kennen.