Hindeloopen

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Friesland

Advertentie

Hindeloopen, pittoreske stad aan de Zuiderzee

Hindeloopen staat als eerste natuurlijk bekend om de Elfstedentocht. Het pittoreske dorpje is één van de elf steden waar de tocht der tochten doorheen gaat. Maar buiten de geschiedenis van Hindeloopen heeft de stad nog meer te bieden. Destijds was Hindeloopen een belangrijke handelsstad met een enorme vloot. Het centrum bestaat uit karakteristieke gebouwen en houten bruggetjes. Verschillende inwoners dragen nog steeds de oude kledingdracht van de stad. Waardoor u het idee heeft dat u even terug in de tijd bent.

Bruggetje HindeloopenU zult tijdens uw eerste wandeling in Hindeloopen opmerken dat de stad bestaat uit vele houten bruggetjes. De stad heeft een eigen taal en een eigen karakter. Verschillende monumenten zijn nog bewaard gebleven waaronder de Commandeurswoningen. In deze woningen woonde de kapiteins van Hindeloopen. Tegenwoordig worden de woningen gebruikt als vakantiewoningen of zijn het monumentale panden. De woningen vallen op door de gerafelde randen. Ze geven Hindeloopen een authentieke Nederlandse sfeer. Naast de commandeurswoning zijn er nog verschillende andere authentieke woningen bewaard gebleven.

Commandeurswoning HindeloopenWinkelen in Hindeloopen is gezellig en vooral authentiek. U kunt er terecht voor dorpswinkels en souvenirwinkels. U koopt hier souvenirs voor het thuisfront en de rest van de familie. Maar Hindeloopen is niet echt een winkelstad. U kunt er vooral terecht voor de basisdingen en souvenirs. Als u sportief bent dan kunt u wel goed terecht in de stad. Verschillende sporten worden in de Friese stad beoefend. Uiteraard kunt u op de Zuiderzee diverse watersporten beoefenen zoals varen, surfen en kiten. Naast de watersporten zijn er verschillende fietsroutes aangelegd die u kunt ontdekken. U fietst rondom Hindeloopen midden in de natuur waardoor u even helemaal tot rust kunt komen.

Museum HindeloopenAls u een sportieve dag achter de rug heeft dan is het tijd voor wat ontspanning. U kunt heerlijk genieten in één van de vele restaurants. U kunt kiezen tussen een pizzeria of een luxe eetcafé. Voor iedere situatie kunt u genieten van een heerlijke maaltijd. Als u na een uitgebreide lunch meer over Hindeloopen wilt weten dan kunt u een bezoek brengen aan het oude stadhuis. U kunt zo alles te weten komen over de geschiedenis. Vooral over de tijd waarin Hindeloopen een belangrijke handelsstad was. Het Hindeloopen museum is één van de oudste musea van Friesland. Voor schaatsliefhebbers is er ook een speciaal museum in Hindeloopen te vinden. In Hindeloopen is het schaatsmuseum te vinden met o.a. De Elfstedentocht, schaatssmederij en een schaatscollectie. Liefhebbers van de Elfstedentocht kunnen absoluut niet zonder een bezoek aan het schaatsmuseum.

Haven HindeloopenVanuit Hindeloopen is het ook mogelijk om een speciale Elfstedentocht te maken. Dit kan met de auto of met de fiets. Met de fiets zijn speciale fietsroutes aangelegd om de tocht der tochten te maken. U kunt een accommodatie huren in Hindeloopen en iedere dag een stuk van de tocht afleggen. Uiteraard kunt u ook op doorreis gaan door Hindeloopen en in verschillende elfsteden een accommodatie huren. Hindeloopen zelf heeft naast de Elfstedentocht in ieder geval voldoende te bieden om een dag in rond te brengen. Zodat u optimaal tot rust komt voor uw volgende tocht door Friesland.