Vakantie in Friesland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in Friesland is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Friesland

Advertentie

Friesland, Meren, Elfstedentocht, oude dorpjes

Op zoek naar een vakantieadres in Friesland? Deze provincie is een land op zich. In Friesland hebben ze zelfs een eigen taal namelijk. In de hele provincie wonen zo’n 650.000 mensen. Als vakantieganger kun je in Friesland genieten van een prachtig landschap. Door de Vereniging Nederlandse Cultuurlandschap is de provincie uitgeroepen tot mooiste provincie van het land namelijk. Er is sprake van een waterrijk en open landschap. Er zijn vier nationale parken, waar je kunt genieten van flora en fauna.

Bezienswaardigheden in Friesland

Als je eenmaal vakantie aan het vieren bent in Friesland dan kun je tal van bezienswaardigheden bezoeken. Zo vindt je in de provincie tientallen verschillende musea, waaronder het Molenmuseum De Eendracht in Anjum, de Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost en het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker. Daarnaast zijn er ook verschillende musea te vinden in de grootste stad van Friesland, Leeuwarden.

Aqua Zoo Friesland

Ben je een fan van dieren of reis je met kinderen? Dan kun je een bezoekje aan Aqua Zoo Friesland niet afslaan. Deze dierentuin vind je vlakbij Leeuwarden. Het dierenpark is alle dagen van het jaar geopend en staat garant voor een leuke dag uit.

Jachthaven Tusken de Marren

De Jachthaven Tusken de Marren is een bezienswaardigheid op zich. Tal van boten staan gestald in deze haven. Wist je dat het mogelijk is om je eigen boot er ook te stallen? Als je die hebt natuurlijk. Vanuit de jachthaven vaar je zo het open water op. Met mooi weer is dat ultiem genieten natuurlijk!

Landgoed Stania State

Wil je kennismaken met de mooie natuur in Friesland? In dat geval kun je een bezoek brengen aan Landgoed Stania State. Vanuit het landgoed wandel je rechtstreeks het bos in. Na je wandeling kun je genieten van een lekker kopje koffie met wat lekkers bij het landgoed. Heerlijk tot rust komen in de natuur dus!

Evenementen in Friesland

Naast de vaste bezienswaardigheden zijn er ook jaarlijks terugkerende evenementen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Je moet dan natuurlijk op vakantie zijn in Friesland op het moment dat het evenement plaatsvindt. In Harlingen vinden jaarlijks de Harlingen Visserijdagen plaats. Ben je een liefhebber van boten en vis, dan is dit evenement echt iets voor jou. Ook de Sneekweek is heel bekend. Dit is een internationaal zeilevenement in de buurt van Sneek. Verder kun je ook nog de Friese Ballonfeesten bezoeken in Joure. Ook dit evenement keert jaarlijks terug.