Almelo

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Overijssel

Almelo

Waar kunt u Twente en al haar facetten beter ontdekken dan in Almelo? Almelo is een bekende stad en gemeente in de regio Twente, gelegen in de provincie Overijssel. Met tientallen bezienswaardigheden en haar fabelachtige uiterlijk is het een ontzettend populair gebied voor toeristen. Almelo is ontstaan in de 11e eeuw. Tijdens de middeleeuwen werd de stad gebouwd Waagplein Almeloals een kruispunt voor land – en waterwegen. Het gebied werd afgezet met langgerekte moerassen. Huize Almelo heeft altijd al een belangrijke plaats in de geschieden én het heden van Almelo genomen. Het is sinds 1236 in de handen van de familie van Rechteren Limpurg - zij zijn nog steeds de eigenaar van het huis. Ondanks dat hun taken verandert zijn, doen ze nog steeds belangrijke dingen voor Almelo. In de middeleeuwen waren ze vooral verantwoordelijk voor rechtspraak en het kerkelijk en openbaar bestuur. Tegenwoordig beheren zij bossen en restaureren panden in Almelo.
Almelo ademt cultuur en geschiedenis. Vooral het stadsmuseum is aan te Stadsmuseum Almeloraden. Er is geen betere plek om een stukje te proeven van het culturele erfgoed van de stad. Het stadsmuseum organiseert regelmatig wisseltentoonstellingen, die zeker de moeite waard zijn. De Almeloërs zijn ontzettend trots op hun culturele achtergrond. Dat is dan ook niet verwonderlijk: het is een prachtige en bijzondere stad. Om meer over deze stad te weten te komen is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan een excursie of lezing van de Stichting Historische Kring Stad en Ambt Almelo. Deze zijn speciaal gericht op de historie van deze plaats. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Almelo. Met haar gezellige centrum en vele terrasjes en cafés is het een perfecte winkelstad! U kent het probleem vast wel: moeilijk parkeren rondom grote steden. In Almelo is dit Centrum Almeloverleden tijd. Hier kunt u, met een keuze uit maarliefst acht parkeergarages, altijd een goede parkeerplaats vinden. Tip: iedere donderdag is er markt op het centrumplein. Heerlijk genieten van de Twentse gezelligheid en na afloop een drankje doen in een echt Almeloos café of terrasje. Almelo is een prima uitgaansplek. Voor iedereen is er wel wat wils. Pik gezellig een terrasje in het midden van het centrum of dwaal wat door de gezellige winkelstraten en pleinen. Ook voor jongeren is er genoeg te doen: er zijn meerdere discotheken en plaatsen waar ze zich kunnen vermaken. Almelo staat vooral bekend om zijn gezelligheid en spontaniteit. U hoeft zich dan ook niet te Rechtbank Almeloverbazen als u plotseling wordt uitgenodigd om bij wildvreemde mensen te gaan zitten. De Almelose gezelligheid en gastvrijheid zijn de ultieme ingrediënten voor een gezellig avondje of dagje uit. Almelo kent een prachtig natuurgebied. Dit biedt enorm veel mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen of fietsen door de bossen van de Gravenallee en geniet van al het natuurschoon. Deze bossen zijn perfect voor een dagje ontspanning met het hele gezin. Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten aanwezig. Zo kunnen ze een bezoekje brengen aan het zwembad, een klimwand, de kinderboerderij en nog veel meer bezienswaardigheden, speciaal voor kinderen. Een bezoekje aan Almelo staat gegarandeerd voor plezier – voor jong en oud! .