Weerribben

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Overijssel

Weerribben

Wuivende rietkragen tot zover het oog reikt, dieren en planten die zeldzaam zijn en water, heel veel water: De Weerribben, nationaal park in Overijssel is echt bijzonder te noemen. Ontdek het met de kano, fluisterboot en fiets. Of gewoon al wandelend.Schijn bedriegt in de Weerribben: hoe ongerept en natuurlijk het er ook uitziet, het totale gebied is door toedoen van mensen Weerribbengemaakt. Eeuwenlang groeven streekbewoners de veenlagen af om er turf van te maken. Zo is dit prachtige moerasachtige natuurgebied ontstaan. Niet voor niets is de Weerribben in 2004 uitgeroepen tot mooiste plek van Nederland. In het de Weerribben is van alles te doen. Van heerlijk wandelen en rondvaarten, het is vooral genieten van de ongereptheid en het natuurschoon. Omdat het water een grote rol speelt in dit gebied is een tocht per kano of rondvaartboot het ideale middel om het te verkennen.
Kano varen in natuurgebied de Weerribben Bij diverse recreatiebedrijven zijn kano's en boten te huur. Ook kunt u er mooie fietstochten maken, er zijn diverse prachtige fietsroutes uitgezet.
Bij de plaatselijke vvv zijn de routes te verkrijgen.