Hasselt

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Overijssel

Hasselt - oude Hanzestad met historische binnenstad

Ieder jaar brengen duizenden toeristen een bezoek aan de stad met de mooiste binnenstad van Nederland, Hasselt. Hasselt is gelegen in Overijssel en heeft voor iedere toerist iets te bieden. De stad combineert geschiedenis, cultuur en natuur prachtig met elkaar. Dit is dan ook de reden dat de Hanzestad in trek is als toeristenplaats.

blik op HasseltAls u een bezoek brengt aan Hasselt dan kunt u de stad het beste met de fiets verkennen. In de binnenstad kunt u eenvoudig een fiets huren en fietsen door de historische binnenstad. U kunt fietsen langs de grachten en de gezellige winkeltjes. Met de fiets kunt u ook een toer maken langs de meer dan 70 verschillende rijksmonumenten van de stad. Een leuk pluspunt aan het centrum zijn de gezellige straatjes met doorkijkjes. Een gebouw dat u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Hasselt is het historische raadhuis. U vindt het raadhuis aan de markt in Hasselt. Bij het oude raadhuis vindt u ook een historische stadswaag. Het is één van de oudste raadhuizen van Nederland die nog bewaard is gebleven. Als u een liefhebber bent van winkelen dan kunt u heerlijk terecht in het stadhuis Hasselt
historische centrum. In het centrum vindt u nog winkels die u nergens anders tegenkomt. Daarnaast zijn ook de grote winkels aanwezig in het historische centrum. De meeste winkels zijn gelegen aan de oudste straat van Hasselt, de Hoogstraat.


Als u er van houdt om heerlijk in de zomer een terrasje te pakken dan kunt u prima in de stad terecht. Langs het water zijn diverse terrassen gevestigd waar u heerlijk even kunt genieten. Niet alleen langs het water zijn de terrassen gevestigd, maar ook in de historische binnenstad. U kunt hier straatje in Hasseltheerlijk de sfeer proeven terwijl u bijkomt van een geslaagd dagje Hasselt. Tijdens een zwoele zomeravond is het een aanrader om lekker een ijsje te gaan eten langs het Zwartewater. De natuur maakt de Hanzestad Hasselt ook zeer bijzonder. In de omgeving van de stad liggen de oevers van de Vecht en het Zwartewater. Eind april vindt u het prachtige natuurwonder, het bloeien van de Kievitsbloemen. Tijdens deze periode worden er vanuit Hasselt speciale excursies gegeven naar de Kievitsbloemen. Hierbij gaat u met een boot langs de prachtige bloemenvelden. U kunt met de fiets ook de verschillende routes afleggen die de VVV heeft vastgelegd door de omgeving van Hasselt. Molen in HasseltAls u wilt dan kunt u een actieve vakantie tegemoet gaan in Hasselt. Als u een liefhebber bent van watersport en het water dan kunt u zeker weten terecht in Hasselt. In de omgeving heeft u de rust en ruimte om te varen en verschillende sporten te beoefenen. U kunt zelf met uw eigen boot naar Hasselt varen of meevaren met de verschillende bootexcursies in de omgeving van de stad. De meeste excursies kunt u boeken vanuit de stad.

Bent u benieuwd geworden naar Hasselt? Wacht niet langer en plan uw bezoek tijdens een mooie zonnige dag. Als het zonnetje hoog aan de hemel staat dan kan uw bezoek aan de wateren van Hasselt niet meer stuk.