Ootmarsum

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Overijssel

Ootmarsum - een authentieke stadje

Ootmarsum is een authentieke stad waar u nog iedere dag frisse lucht kunt inademen terwijl u buiten loopt. Ondanks dat de natuur en frisheid nog hoog in het vaandel staan is er genoeg te beleven in de stad. U kunt genieten van kunst, historie en bijzondere winkels. Voor iedereen is er wat te ontdekken in Ootmarsum bij de grens van Duitsland. Dankzij de vele bezienswaardigheden zult u uzelf niet snel vervelen in de authentieke stad. Ontdek het zelf tijdens uw bezoek aan Twente in Ootmarsum.

binnenstad OotmarsumIn het oude centrum van Ootmarsum is voldoende te zien en te beleven. U kunt een wandeling maken door het oude dorpshart van de stad. In de stad staan diverse monumenten en standbeelden met ieder een eigen betekenis. Het meest gefotografeerde gebouw in Ootmarsum is het Cremerhuis. Dit huis werd in 1656 gebouwd en staat nog steeds overeind in het centrum van de stad. U vindt het gebouw aan de prachtige Marktstraat van Ootmarsum. Als u meer wilt weten over de geschiedenis dan kunt u een bezoek brengen aan Openluchtmuseum Ootmarsum. U maakt hier kennis met oude ambachten in de stad en streekgebonden vakwerkgebouwen. Als u tijdens de wintermaanden een bezoek brengt aan Ootmarsum dan kan u een sportieve wintersport vakantiecentrum Ootmarsum tegemoet zien. U kijkt misschien verbaast op omdat het hierbij gaat om ons eigen kikkerlandje. Maar in Ootmarsum is bij voldoende sneeuw het langlaufcentrum geopend. Hier kunt u een speciale route met het gezin afleggen. De benodigde materialen kunt u ter plekken regelen. Van te voren reserveren is niet mogelijk dus wees er vroeg bij.

Mocht u een liefhebber zijn van de natuur dan moet u absoluut een bezoek brengen aan Stadspark Engels. Het is een prachtig stukje natuur dat wordt beheert door de gemeente Ootmarsum. Vroeger was het stadsmark de tuin straatje in Ootmarsumvan de familie Engels. Haar wens was dat de tuin goed beheerd bleef en dat ze over 100 jaar terug zou komen om dit te controleren. Haar laatste wens wordt nog steeds door de gemeente uitgevoerd. Alleen is dit bijzondere stukje natuur nu voor iedereen opengesteld. Vooral het theehuisje waar u kunt genieten van een warme kop thee is een publiekstrekker. In het centrum van Ootmarsum kunt u prima terecht om gezellig te gaan winkelen. In het oude centrum zijn verschillende bekende winkels gevestigd en unieke winkels uit de regio. Sommige winkels zijn gespecialiseerd in bepaalde waren en andere winkels verkopen echte streekproducten. Het is zeker weten leuk om hier eens gezellig te gaan winkelen in Ootmarsum.

Ootmarsum is een stad die anders is dan alle andere steden. Het is geen standbeeld Ootmarsumdrukke toeristenstad en toch heeft de stad veel moois te bieden. Als u het echte authentieke Twente wilt leren kennen dan raden we u aan om een bezoek te brengen aan Oostmarsum. U ziet hier een stukje geschiedenis van ons eigenland die u nog niet eerder heeft gezien. Breng vooral eens een bezoek aan het stadje als u in de buurt bent. Het zal u verbazen hoe wonderschoon het in Oostmarsum is.