Vakantie in Overijssel

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in Overijssel is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Overijssel

Overijssel, mooie steden en natuur

Als je nog nooit in Overijssel op vakantie bent geweest heb je echt wat gemist. Overijssel heeft enorm veel te bieden namelijk. Deze provincie in het oosten van Nederland kent verschillende interessante steden. Enschede is de grootste stad, met zo’n 157.000 inwoners. Zwolle staat op nummer twee, met 125.000 inwoners. Andere interessante steden zijn Almelo, Hengelo, Deventer en Kampen. In de meeste steden kun je tal van historische elementen bewonderen. Oude kerken, smalle steegjes, oude winkelpanden en andere historische gebouwen. Als je van historie houdt is Overijssel de perfecte provincie die je kunt bezoeken tijdens je vakantie.

Vakantie in Overijssel met kinderen

Als je met kinderen op vakantie gaat wil je natuurlijk dat ze zich kunnen vermaken. Kleine kinderen zullen weinig waarde hechten aan oude gebouwen. Je zult hier rekening mee moeten houden tijdens je vakantie in Overijssel. Gelukkig heeft Overijssel ook veel te bieden voor kinderen. Als je overnacht op een vakantiepark kun je profiteren van verschillende faciliteiten die zijn afgestemd op kinderen. Maar ook als je niet op een vakantiepark verblijft kun je met kinderen leuke dingen ondernemen. Zo zijn er een aantal interessante zwembaden in de provincie te vinden. Daarnaast zijn er ook verschillende indoor speelparken, waaronder Balorig en Djambo bijvoorbeeld. In zo’n indoorspeelpark kunnen kinderen zich urenlang vermaken. Als ouder of verzorgen kun je rustig zitten en genieten van een verse kop koffie met een lekker gebakje.

Meer dan 500 accommodaties

Als je op zoek gaat naar een geschikte accommodatie om te overnachten dan heb je een zeer ruime keus. Je kunt kiezen uit meer dan 500 accommodaties namelijk. Onder deze accommodaties vindt je uiteraard hotels, maar ook hostels, vakantiehuizen en bungalows. Als je goedkoop uit wilt zijn kun je het beste ver van tevoren boeken. Uit onderzoek is gebleken dat ver van tevoren boeken je al snel veel geld kan schelen. Dit geldt ook voor accommodaties in de provincie Overijssel!

Prettige vakantie toegewenst

Wij wensen je alvast een hele fijne vakantie toe in Overijssel. Of je nu alles van tevoren gaat plannen of ter plaatse bekijkt wat je gaat doen, het kan allemaal in deze provincie! Daarnaast maakt het niet uit of je als single, stel zonder kinderen of stel met kinderen op vakantie gaat. Overijssel heeft voor iedere leeftijdsgroep en doelgroep wat te bieden. Je bent dan ook niet snel uitgekeken!