Brielle

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Zuid Holland

Noordwijk, de Bloemenbadplaats van Europa

Noordwijk is een dorp en gemeente in de provincie Zuid-Holland. De gemeente bestaat uit twee kernen, namelijk Noordwijk aan Zee en Noordwijk-Binnen. Noordwijk aan Zee was vroeger een vissersdorp en is tegenwoordig een populaire badplaats met een rijke geschiedenis. Het is het hart van de Bollenstreek met een schitterend strand met een lengte van dertien kilometer. Noordwijk-Binnen werd in 1992 aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Naast deze twee kernen, is er nog de Klei, gelegen ten zuiden van Noordwijk-Binnen. En Langevelderslag hoort ook bij Noordwijk.

In Noordwijk aan Zee vinden er jaarlijks ruim 1.000.000 overnachtingen plaats. De badplaats is een van de rijkste plaatsen van Nederland, het staat op plaats twaalf in de lijst ‘top 50 rijkste wijken van Nederland’. Bovendien is het de nummer drie badplaats van Nederland. De plaats heeft een vuurtoren en een KNRM reddingstation.

Noordwijk-Binnen was vroeger voornamelijk bekend vanwege de bloembollenteelt, vandaar dat Noordwijk de Bloemenbadplaats van Europa wordt genoemd. Samen met omliggende streken is het de Bollenstreek van Nederland. In Noordwijk is het ESTEC gevestigd, de grootste vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. In het bezoekerscentrum van ESTEC, Space Expo, is een ruimtevaarttentoonstelling gevestigd, leuk voor een bezoekje tijdens een vakantie in vakantiewoning in Noordwijk!
Ook zijn er genoeg andere dingen te beleven en te bezichtigen. Op het strand en in de omgeving is er van alles te doen. Trek er, lopend of fietsend, op uit en ontdek hoe prachtig de duinen en de natuur zijn in Noordwijk en omgeving. Bij het Visitor Center Noordwijk zijn verschillende wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. Ook kunt u solexen en scooters huren in Noordwijk, voor als u het iets rustiger aan wilt doen en toch de omgeving wilt verkennen. ’s Avonds is er ook genoeg te beleven in de badplaats, ga bijvoorbeeld naar de bioscoop De Muze of drink een heerlijk wijntje op een terrasje.

Voor de kids is er ook genoeg te beleven in de plaats en omgeving, te denken valt bijvoorbeeld aan: Adventure Park De Rollygolf, Indoor speeltuin KidsZoo, speeltuin Linnaeushof en Madurodam. Moe na een dagje vol activiteiten en behoefte aan ontspanning? Ook daarvoor ben u in Noordwijk op de juiste plaats. De plaats heeft diverse wellness centra, waar u heerlijk kunt ontspannen. Nog niet genoeg keuze? Bezoek dan bijvoorbeeld eens Leiden, Den Haag, Haarlem of Amsterdam. Helemaal niet zo heel ver van Noordwijk vandaan gelegen!