Rotterdam The Hague Airport

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Zuid Holland

De stormachtige groei van eens een klein vliegveld

Vliegen vanuit de Randstad hoeft allang niet meer alleen maar vanuit Schiphol Amsterdam. Ook Rotterdam The Hague Airport biedt een groot aantal vluchten aan naar diverse internationale bestemmingen. Vorig jaar maakten ongeveer een miljoen passagiers gebruik van deze luchthaven in Rotterdam. Wat betreft grootte en passagiersaantallen is Rotterdam The Hague Airport daarmee de tweede regionale luchthaven van Nederland. Alleen Eindhoven is nog groter.

Internationaal vliegveld

De oorspronkelijke naam van de luchthaven was vliegveld Rotterdam. Door de toename van het aantal passagiers uit de hele wereld koos het bestuur in 2010 voor het meer internationale Rotterdam The Hague Airport. De afgelopen zestig jaar heeft het vliegveld een stormachtige groei doorgemaakt. In 1956 werd het vliegveld geopend onder de naam ‘Vliegveld Zestienhoven’. Het verving het oorspronkelijke vliegveld Waalhaven, dat tijdens het bombardement op Rotterdam in mei 1940 volledig was verwoest.

Bedrijvigheid alom

Anno 2016 is het op Rotterdam The Hague Airport iedere dag zeer druk. De passagiersluchthaven voert zowel lijnvluchten als chartervluchten, zakenvluchten en lesvluchten uit. Ondanks alle bedrijvigheid heeft de luchthaven bijzonder genoeg maar één start- en landingsbaan. De luchtverkeersleiding heeft dus als belangrijke taak om de vele vluchten goed te laten verlopen. Onder andere vliegmaatschappijen Transavia, VML Airlines en BMI Regional maken dagelijks gebruik van Rotterdam The Hague Airport. Zij vervoeren de passagiers dagelijks naar meer dan veertig bestemmingen, zoals Turkije, Portugal, Spanje en Griekenland.

Passagier staat centraal

Een van de voordelen van Rotterdam The Hague Airport is de goede verbinding met het openbaar vervoer. Vanuit station Rotterdam Centraal kun je het vliegveld bereiken met buslijn 33. Doordeweeks rijdt deze bus elke 10 minuten, en in het weekend om de 15 minuten. Eenmaal op Rotterdam The Hague draait alles om het gemak van de passagier. Automobilisten hoeven vanuit het parkeervak bijvoorbeeld maar enkele minuten te lopen naar de ingang van het vliegveld. Ook kun je de bij de meeste vluchten vantevoren al online inchecken.