Vlaardingen

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Zuid Holland

Vlaardingen - stad met rijke visserijhistorie

De vissersstad Vlaardingen was ooit de nummer één haringstad van Nederland. Er waren verschillende haringbedrijven te vinden en er werden flinke vangsten gedaan. Generatie op generatie werd het haring vangen doorgegeven. Zowel vader als zoon werkten vaak op dezelfde scheepswerf. De stad staat nog vol met rijksmonumenten van het rijke vissers verleden van Vlaardingen.

Zo staan er prachtige pakhuizen waar de vis verwerkt werd voor de handel. Nog een prachtig voorbeeld is de Visbank in de haven. Hier werd de vis oude pakhuizen in Vlaardingenverhandeld aan kooplieden en verspreid over de rest van het land en soms zelfs de rest van de wereld. De rijksmonumenten kunt u dus absoluut niet over het hoofd zien tijdens een bezoek aan Vlaardingen. Maar naast een prachtige geschiedenis heeft de stad nog veel meer te bieden. De oude vissersstad is tegenwoordig het decor van een bruisende stad. In de stad zijn grote winkelketens gevestigd. Maar naast de grote winkels zijn er ook een groot aantal unieke winkeltjes te vinden. Dit zijn winkeltjes die u nergens anders tegenkomt. U vindt de winkeltjes uiteraard in de binnenstad, maar er zijn ook drie winkelcentrums gevestigd. Deze winkels geven een ruim aanbod voor een gezellige middagStadhuis van Vlaardingen winkelen in Vlaardingen. Een gezellige winkeldag wilt u natuurlijk heerlijk afsluiten in Vlaardingen. U kunt de dag natuurlijk het beste afsluiten in een gezellig restaurant of café. Als u luxe wilt dineren dan kunt een groot aantal luxe restaurants vinden. Maar u kunt ook gewoon gezellige restaurants vinden. Zelfs langs de havens vindt u verschillende gezellige restaurants. Tijdens de zomermaanden vult het centrum zich met diverse terrassen. Als u hier rondloopt heeft u direct zin in het terras seizoen. In Vlaardingen is het terras seizoen al vroeg geopend voor extra dorpse gezelligheid in de stad.

Fraai pand in VlaardingenIn de jachthaven van Vlaardingen maakt u kennis met de oude gebruiken van de stad. Vissen hoort natuurlijk bij de geschiedenis en het hart van de stad. Als u zelf het water op wilt gaan dan is dat geen enkel probleem. U kunt heerlijk een rondvaart maken met een fluisterboot met één van de rederijen in Vlaardingen. De fluisterboot gaat langs het natuurgebied van Vlaardingen waar u de ogen zult uitkijken vanwege het natuurschoon. Als u Vlaardingen vanaf bovenaf wilt zien dan kunt u kiezen voor een unieke vaart. In Vlaardingen is het luchtballonvaart centrum gevestigd. U kunt vanaf hier door de Nederlandse lucht zweven.
Om u heen hoort u de rust en stilte rond Vlaardingen. U kunt al een trip Straatje in Vlaardingenmaken met een groep van vier personen boven Vlaardingen. Bent u zelf benieuwd geworden naar de vissersstad Vlaardingen? Breng een dagje in de stad door en ontdek de geschiedenis van de visserij. Proef uiteraard zelf ook de echte vis uit Vlaardingen bij één van de vele viswinkels in het centrum van de stad.