Vakantie in Zuid-Holland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Zuid Holland

Zuid-Holland, Haagse bluf, strand en ander vertier

De provincie Zuid-Holland heeft enorm veel te bieden. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in deze provincie. Zuid-Holland kent een aantal interessante steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De havenstad Rotterdam natuurlijk, maar ook onze politieke hoofdstad Den Haag. Beide steden kennen een lange historie. Je zult dan ook veel oude gebouwen tegenkomen die honderden jaren oud zijn. In Rotterdam en Den Haag kun je gezellig winkelen, lekker uit eten en meerdere musea bezoeken. Tijdens een dagje uit naar één van deze steden raak je dan ook niet snel uitgekeken.

Stranden in Zuid-Holland

Zuid-Holland bestaat natuurlijk niet alleen maar uit steden. In de provincie vind je prachtige natuurgebieden, waaronder een aantal mooie stranden. Het bekendste strand is dat van Scheveningen. Op een warme zomerse dag strijken hier duizenden vakantiegangers neer om te genieten van de zon en de zee. In 2016 is er zelfs een reuzenrad geopend in Scheveningen. Vanuit het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over de Noordzee. Naast Scheveningen zijn er nog een aantal andere stranden, waar het vaak net wat rustiger is. Katwijk, Noordwijk en Kijkduin kennen ook prachtige standen waar je heerlijk kunt wandelen en van de zon genieten.

Bezienswaardigheden in Zuid-Holland

Tijdens je vakantie in Zuid-Holland hoef je je absoluut niet te vervelen. Er zijn namelijk enorm veel interessante bezienswaardigheden in deze provincie te vinden. Er is letterlijk voor ieder wat wils. Als je een kijkje wilt nemen bij het politieke centrum van ons land dan moet je op het binnenhof zijn, in Den Haag. Regelmatig verschijnt er een verslaggever van het journaal op het binnenhof. Wil je het binnenhof zelf een keer in het echt zien? Dan moet je in het centrum van Den Haag wezen!

Madurodam

Nog zo’n interessante plek is Madurodam. In dit park vind je er allerlei miniatuur gebouwen. Bekende gebouwen uit heel Europa vind je terug in dit park, maar dan in het klein. Madurodam is leuk, voor jong en oud!

Erasmusbrug

Een van de grootste en mooiste bruggen van Nederland vind je in Rotterdam. De Erasmusbrug kennen we allemaal wel van foto’s, maar heb je deze brug weleens in het echt gezien? Tijdens je vakantie in Zuid-Holland kan het werkelijkheid worden. Als je in Rotterdam bent kun je de Erasmusbrug bijna niet missen, je ziet deze al van ver af namelijk.